Ingezonden persbericht


Lieve Sint, koopt u dit jaar geen spelbrekers. Koop gifvrij!

Eerste Nederlandse speelgoedconventie van Een Veilig Nest: Spelbrekers! Schadelijke stoffen in ons speelgoed, waarom?

Utrecht, 8 november 2011- Zware metalen in kindersieraden, verboden ftalaten in schilderschortjes, als consument kunnen we er nog steeds niet vanuit gaan dat het speelgoed van onze kinderen gezond en veilig is. Een Veilig Nest, een project van WECF, maakt zich hard voor veilig en vooral gezond speelgoed en organiseert daarom twee dagen voor de aankomst van de goedheiligman een speelgoedconventie. Discussieer aanstaande donderdag, 10 november mee met politici, speelgoedproducenten, wetenschappers en andere (bezorgde) ouders, laat uw speelgoed testen en maak uw kinderen blij met gezond speelgoed op Pakjesavond!

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 november 2011 van 13:30 - 17:00 uur in Conferentieccentrum 'Alleato' Bemuurde Weerd Westzijde 4-5, Utrecht

Onder leiding van TV presentator Klaas Drupsteen gaan sprekers en publiek gezamenlijk aan de slag om vragen en adviezen op te stellen voor de politiek in Den Haag en Brussel. Aanwezige gasten zijn Imke Philipoom van De Speelgaard, Peter Bragt van de nVWA, Sharon Gesthuizen, Tweede Kamerlid voor de SP, Esther de Lange, CDA Europarlementarier, Janna Koppe, emeritus hoogleraar neonatologie en Tamara Hijl, bezorgde moeder en bedenker van de duurzame babydoos van Babybegood.

Steekproef van WECF vindt zware metalen en verboden weekmaker in Speelgoed

In de aanloop naar deze bijeenkomst liet WECF in Nederland een kleine steekproef uitvoeren door 28 speelgoedartikelen, kindersieraden en kindermake-up te testen op een aantal schadelijke stoffen. In bijna de helft van de gesteste producten werden die ook gevonden. Een gelijktijdig gehouden onderzoek door de Duitse Consumentenbond ,Stiftung Warentest, liet een gelijksoortige uitkomst zien.

Speelgoed testen
Voorafgaand aan het programma kunt u zelf ook op de binnenplaats tussen 13:00 en 14:00 uur het speelgoed van uw kinderen laten testen op broomhoudende vlamvertragers, formaldehyde, benzeen en xyleen door experts van het QUAD-LAB uit Frankrijk. Ook tijdens de pauze is er de mogelijkheid uw meegebrachte speelgoed te testen.

Aanmelden kan via secretariat@wecf.eu

www.eenveilignest.nl

--------



Ingezonden persbericht