Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeenten Sittard-Geleen en Stein

Stein en Sittard-Geleen peilen samen mening inwoners

Sittard-Geleen/Stein, 10 november 2011 - In november en december wordt voor de vierde keer een burgeronderzoek gehouden onder de inwoners van Sittard-Geleen. De gemeente Stein sluit ook dit jaar aan op het onderzoek in Sittard-Geleen. één op de zes inwoners van de gemeente Sittard-Geleen en Stein van 18 jaar of ouder wordt met een briefkaart uitgenodigd deel te nemen aan dit onderzoek. De enquête kan via internet of via een papieren vragenlijst worden ingevuld.

In het onderzoek wordt in de beide gemeenten de mening van inwoners gevraagd over woon- en leefkwaliteit, leefbaarheid, veiligheid, woonkwaliteit, gezondheid, winkelen, verkeer en vervoer. De uitkomsten van het burgeronderzoek worden in de loop van 2012 verwacht.

Het onderzoek is verdeeld in een vragenlijst op gemeenteniveau met centrale thema's en een onderdeel op buurt/kern niveau met thema's die voor de betreffende buurt/kern van belang zijn. Hierdoor wordt de vragenlijst voor de ondervraagden korter en meer toegespitst op hun eigen directe woonomgeving.

Trends en ontwikkelingen

Aan de hand van de uitkomsten wordt een soort 'foto' van de huidige situatie gemaakt, net zoals de voorgaande jaren is gebeurd. Door het onderzoek tweejaarlijks te herhalen kan de ontwikkeling van de leefbaarheid en veiligheid in de tijd gevolgd worden en ontstaat na de eerdere metingen een monitor. Door de onderzoeksuitkomsten van dit jaar te vergelijken met die van vorige en komende jaren kunnen trends en ontwikkelingen gemeten worden. Op die manier wordt duidelijk in hoeverre zaken zich gunstig of ongunstig ontwikkeld hebben en of het gemeentelijke beleid in de ogen van inwoners resultaten heeft opgeleverd.