Ingezonden persbericht


Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij FSC Nederland

Utrecht, 10 november 2011 - Deze week ondertekenden zowel GKB Realisatie B.V. als Van Campen Bouw/Zelhem B.V. een convenant met netwerkorganisatie FSC Nederland. Beide bedrijven zetten zich op deze manier in voor toename van het aantal hectaren bos dat verantwoord wordt beheerd volgens de standaarden van de Forest Stewardship Council. In totaal hebben 314 bedrijven, organisaties en opdrachtgevers zich aangesloten bij het netwerk van FSC Nederland.

"Bij GKB, als doeners in de groenvoorziening en de cultuurtechniek, sluit het gedachtegoed van FSC goed aan. Daarnaast zijn we meer van het doen als van het praten over het bijdragen aan een betere wereld en dat laten we zien door het FSC convenant te ondertekenen", aldus Arjan Kraaijeveld, directeur van GKB Realisatie B.V.

"Ook als allround bouwbedrijf, voelen wij ons verantwoordelijk en willen wij ons "steentje" bijdragen aan verantwoord bosbeheer, met het oog op het klimaat en de toekomst voor mens en dier", aldus Jaap van Campen, technisch directeur Van Campen Bouw/Zelhem B.V.

"Bedrijven uit de sectoren bouw en inrichting openbare ruimte spelen een belangrijke rol in de toepassing van FSC-hout. Door de toetreding van deze twee bedrijven tot het FSC Netwerk zetten we weer een stap in de goede richting om van FSC een vanzelfsprekendheid te maken", zegt Bert van Veldhuizen, directeur van FSC Nederland. "Samen met onze partners werken wij aan de groei van het aandeel FSC-hout en -papier op de Nederlandse markt, door bijvoorbeeld ondersteuning te bieden bij de juiste toepassing van FSC-hout in bouwprojecten." Het FSC netwerk bestaat naast bedrijven uit de bouwsector en inrichting openbare ruimte ook uit opdrachtgevers als overheden en woningcorporaties en bedrijven die actief zijn in de houtindustrie.