Ingezonden persbericht


Milieusamenwerking en Afvalverwerking Regio Nijmegen

10 november 2011

Huishoudens besparen al E200.000 en 600.000 kg CO2 per jaar!

Sinds 2010 kunnen huishoudens in de Regio Nijmegen gebruik maken van de subsidieregeling voor woningisolatie van de Provincie Gelderland. Daar is het afgelopen jaar al goed gebruik van gemaakt, waardoor inmiddels circa 550 huishoudens ruim 7.500 m2 dak, 5.800 m2 vloer en maar liefst 30.650 m2 gevel hebben geïsoleerd! Deze investering verdienen de huishoudens binnen vier jaar terug door lagere energielasten. Daarnaast dragen al deze isolerende maatregelen bij aan een vermindering van de CO2 uitstoot door bestaande woningen met circa 600.000 kg per jaar.

Inwoners van de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Ubbergen, West Maas en Waal en Wijchen komen in aanmerking voor subsidie voor de isolatie van dak-, vloer- en gevel. Het subsidiebedrag is maximaal E500,- en maximaal een derde deel van de subsidiabele kosten. De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen zijn dat u eigenaar en bewoner van uw huis bent, de woning voor 1980 is gebouwd en de WOZ-waarde op 1 januari 2009 maximaal E350.000,- is. De subsidie-aanvraag wordt op volgorde van binnenkomst beoordeeld en kan nu aangevraagd worden.

Met de winter voor de boeg, is het slim om nu na te gaan welke isolatiemaatregelen voor uw woning geschikt zijn. Er is op dit moment in iedere deelnemende gemeente nog voldoende budget beschikbaar, maar op=op!

De subsidieregeling wordt gefinancierd vanuit het klimaatprogramma van de Provincie Gelderland, de deelnemende Gelderse gemeenten voeren de regeling uit. Interesse? Voor meer informatie over de diverse maatregelen en materialen, een overzicht van het (nog) beschikbare budget van uw gemeente en voor het indienen van een subsidieaanvraag, kijk op www.woningisolatie.nu.