Ingezonden persbericht


Atos kiest SAP om duurzaamheidsstrategie te versnellen

Utrecht, 10 november 2011 ­ Terwijl bedrijven wereldwijd steeds meer streven naar duurzaam ondernemerschap, stijgen ook de verwachtingen naar transparantie in de geleverde prestaties op dit gebied. Atos en SAP AG (NYSE: SAP), maakten vandaag bekend dat Atos de SAP® BusinessObjects(TM) Sustainability Performance Management-toepassing zal inzetten om haar duurzaamheidsdoelen te helpen bereiken en meten. Met deze oplossing kan Atos vanuit het hele bedrijf gegevens verzamelen rondom de prestaties op het gebied van duurzaamheid. Op deze manier kan inzichtelijk worden gemaakt in hoeverre Atos haar duurzaamheidsdoelen behaalt. Atos biedt de diensten van SAP voor duurzame oplossingen ook aan klanten wereldwijd. De aankondiging werd gedaan tijdens de SAPPHIRE® NOW + SAP® TechEd Madrid, waar Atos haar activiteiten in verband met oplossingen rondom duurzaamheid presenteert.

SAP BusinessObjects Sustainability Performance Management stelt Atos in staat om sneller en kosteneffectiever de juiste gegevens te verzamelen, de nodige gegevens openbaar te maken en rapporten op te stellen om te garanderen dat de activiteiten passen binnen de bedrijfsdoelen voor sociale verantwoordelijkheid. Atos voorziet dat de toepassing begin 2012 live gaat en ingevoerd wordt in 42 landen. Dit project biedt ondersteuning voor een belangrijk element binnen het Atos-programma voor sociale verantwoordelijkheid: het zijn van een voorbeeld en een facilitator van vernieuwende oplossingen rondom duurzaamheid, door te laten zien hoe bedrijven met behulp van IT sneller resultaten kunnen behalen met duurzaamheidsprogramma's.

GRI-richtlijnen
Atos is het eerste IT-servicebedrijven dat zich heeft aangesloten bij het GRI (Global Reporting Initiative), een organisatie die een erkend rapportagekader rond duurzaamheidsprogramma's heeft ontwikkeld dat wordt gezien als een norm voor de bedrijfstak. In de Atos-rapporten worden KPI's (key performance indicators) en rapportagenormen vastgelegd volgens de GRI-richtlijnen, zodat Atos nu al op het hoogste niveau (A+) voldoet aan de GRI-vereisten. Met behulp van de SAP-oplossingen kan Atos haar wereldwijde beheer duurzaamheidsdoelen en de bijbehorende rapportageactiviteiten automatiseren. Deze kunnen daardoor vaker worden bijgewerkt, de doelen kunnen door de hele organisatie worden verspreid en de gegevens kunnen in real-time worden geanalyseerd.

Eigen invulling
Als onderdeel van Atos' streven naar een toekomst waarin bedrijven zich verantwoordelijk opstellen ten opzichte van de samenleving en het milieu, heeft het bedrijf ook een service ontwikkeld waarmee in de praktijk invulling wordt gegeven aan de visie van Atos op duurzaamheid. Als internationaal partner van SAP biedt Atos een snelle oplossing voor SAP BusinessObjects Sustainability Performance Management, waarmee klanten hun eigen duurzaamheidsprogramma's beter kunnen beheren met beter inzicht, betere tracering en verbeterde rapportage van doelstellingen. Atos biedt ook SAP-oplossingen aan om bedrijven te helpen hun uitstoot van broeikasgassen te beoordelen en te verminderen en zo de risico's voor milieu, gezondheid en veiligheid te beperken.

Sleutelrol IT
"We geloven dat IT een sleutelrol speelt bij de duurzame groei en vooruitgang van bedrijven, organisaties en de samenleving in het algemeen en streven ernaar om een 'firma van de toekomst" te worden", zegt Marianne Hewlett, Senior Vice President Duurzaam Ondernemen van Atos in Nederland. "Daarom is ons partnerschap met SAP zo belangrijk. Onze gemeenschappelijke visies om de duurzaamheid van zowel onze interne activiteiten als die van onze klanten te verbeteren, sluiten perfect bij elkaar aan. Met de SAP-oplossingen kunnen we proactief de belangrijkste milieu- en sociale indicatoren bewaken en beheren in al onze sites overal ter wereld, zodat we onze strategische doelen voor groene activiteiten en het welzijn van werknemers op de werkplek kunnen versnellen."

Voor meer informatie, evenals aankondigingen, blogposts, video's en andere soorten mededelingen tijdens SAPPHIRE NOW + SAP TechEd Madrid, bezoekt u de Events newsroom.

###
Over Atos
Atos is een internationale IT-dienstverlener met een jaaromzet van 8,6 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 74.000 collega's in 42 landen. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten hi-tech transactieservices, advies en technologie, systeemintegratie en managed services. Atos focust op het aanbieden van zakelijke technologie die klanten vooruit helpt en in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market. Atos opereert onder de namen Atos, Atos Consulting & Technology Services, Atos Worldline en Atos WorldGrid. Bezoek voor meer informatie www.nl.atos.net




Ingezonden persbericht