Ingezonden persbericht


Nederlandse en Belgische FSC-projecten verzameld op www.goedhoutproject.nl

Utrecht/Holsbeek, 10 november 2011 - Vandaag hebben FSC Nederland en FSC België de website www.goedhoutproject.nl gelanceerd. Op de website zijn Nederlandse en Belgische bouwprojecten te vinden, waarin hout met het keurmerk van de Forest Stewardship Council is toegepast. Doel van de website is om bezoekers inspiratie en informatie te bieden over de toepassing van verantwoord hout in de bouw en zo gebruik van verantwoord hout in Nederland en België te stimuleren.

"Steeds meer opdrachtgevers en bouwers passen FSC-gecertificeerd hout toe in hun bouwprojecten," aldus Bert van Veldhuizen, directeur FSC Nederland. "Er is echter nog een grote slag te maken, voordat FSC in de bouw een vanzelfsprekend is. We hopen dan ook met Goedhoutproject een goed beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is met FSC-hout en aan de hand van de lessons learned, die bij enkele van de projecten worden genoemd, bouwers en opdrachtgevers concrete handvatten te bieden om met FSC aan de slag te gaan."

"Ook in België kiezen meer en meer opdrachtgevers en voorschrijvers voor het gebruik van FSC hout in hun bouwprojecten, maar in vergelijking met de Nederlandse markt is er wellicht nog veel meer werk te verzetten in België" getuigt Bart Holvoet, Directeur FSC België. "Via deze website kunnen ervaringen op een efficiënte manier gedeeld worden met anderen".

FSC Nederland en FSC België zijn netwerkorganisaties die beiden de toepassing van FSC-hout en -papier op hun markt stimuleren, door bijvoorbeeld bedrijven uit de bouwsector te wijzen op het belang van certificering . Bouwbedrijven en opdrachtgevers kunnen zich bij het netwerk aansluiten en op deze manier gebruik maken van de sectorspecifieke ondersteuning die beide organisaties te bieden hebben. Voor meer informatie over partner worden bezoek www.fsc.nl of www.fsc.be.

Wilt u ook uw project op Goedhoutproject plaatsen? Bekijk dan de voorwaarden op www.goedhoutproject.nl.