Royal Boskalis Westminster N.V.

Published: 13:09 CET 10-11-2011 /Thomson Reuters /Source: Koninklijke Boskalis Westminster N.V. /XAMS: BOKA /ISIN: NL0000852580 Boskalis en SAAM verkennen samenvoeging sleepactiviteiten

Papendrecht, 10 november 2011

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en Sudamericana Agencias Aereas y Maritimas S.A. (SAAM) verkennen de mogelijkheden en kansen om hun sleepactiviteiten in Noord- en Zuid-Amerika gezamenlijk voort te zetten. De voorgenomen samenwerking vindt plaats tussen de Noord- en Zuid-Amerikaanse havensleep activiteiten van SMIT, een dochter van Boskalis, en die van SAAM, een dochter van Compañía Sud Americana de Vapores (CSAV).

Door de combinatie SMIT en SAAM zal een leidende dienstverlener van sleepactiviteiten in Midden en Zuid Amerika ontstaan. Als combinatie worden 45 havens in 9 landen bediend met een vloot van ruim 170 sleepboten. De totale omzet bedraagt ruim USD 270 miljoen en de samenvoeging zal naast operationele synergie voordelen, de gecombineerde marktposities in belangrijke mate versterken.

De twee partijen zijn voornemens binnen enkele maanden tot een formele overeenkomst te komen en zullen daartoe de gesprekken voortzetten. Een definitieve overeenkomst is voorbehouden aan het vervullen van condities die bij een dergelijke transactie gebruikelijk zijn.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met de activiteiten van SMIT levert Boskalis een breed spectrum aan maritieme diensten en heeft daarnaast strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in de offshore dienstverlening (Smit Lamnalco). Boskalis heeft belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten, beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden en is actief in circa 65 landen, verspreid over zes continenten. De onderneming heeft inclusief haar aandeel in partnerships ruim 14.000 medewerkers in dienst.