Politie Twente

Fietsster gewond bij aanrijding Deurningen
Woensdag 9 november vond een aanrijding plaats waarbij een 85-jarige vrouw uit Deurningen gewond raakte.

Omstreeks 15.30 uur vond op de Deurningerstraat in Deurningen een ongeval plaats ter hoogte van het tuincentrum. Een 85-jarige vrouw fietste in de richting van Hengelo. Ter hoogte van het tuincentrum stak zij over. Een automobilist die in dezelfde richting reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw raakte bij de aanrijding gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2011106741)

Winkeldief aangehouden
Hengelo
Woensdag 9 november is een 42-jarige Hengeloër aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding dat het winkelpersoneel van een supermarkt aan de Boekelosestraat in Hengelo een inbreker had aangehouden. De man had goederen uit de winkel in een tas gestopt en wilde hiermee de winkel verlaten zonder af te rekenen. Het winkelpersoneel had dit bemerkt en hield de man aan. De man, een 42-jarige Hengeloër, is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (2011106611)

Ongeval letsel
Vriezenveen
Woensdag 9 november vond omstreeks 16.00 uur een ongeval plaats op de Iepenweg Noord in Vriezenveen. Een 15-jarig meisje uit Vriezenveen fietste op de Iepenweg Noord in Vriezenveen. In een bocht naar rechts kwam zij door onbekend oorzaak in aanrijding met een auto, bestuurd door een 19-jarige automobilist uit Vriezenveen. Het 15-jarige meisje raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011106738)

Zeven jongeren naar Alcohalt
Rijssen
Woensdagavond 9 november troffen surveillerende agenten op de Stationsdwarsweg in Rijssen vier jongeren tussen 14 en 16 jaar oud aan, die bier aan het drinken waren op de openbare weg. De jongeren werden hierop aangesproken. De jongeren zijn aangemeld voor Alcohalt. De ouders van de jongeren zijn in kennis gesteld.

Vervolgens werden in de Maximatunnel bij het station in Rijssen drie jongeren aangetroffen die alcohol nuttigden. Ook deze drie meiden, één van 15 en twee van 16 jaar oud, zijn ook aangemeld voor Alcohalt, hun ouders zijn in kennis gesteld. (2011106770)

16-jarige aangehouden voor bezit gestolen bromfiets Hengelo
Een 16-jarige jongen uit Hengelo werd woensdag 9 november aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen bromfiets.

Woensdagmorgen 9 november omstreeks 09.00 uur zagen surveillerende agenten op de Deldenerstraat in Hengelo een bromfietser met bijrijder rijden. Deze reden over het fietspad terwijl daar alleen fietsers mogen fietsen. Toen de bromfietser de agenten zag ging deze met verhoogde snelheid vandoor in de richting van de Bankastraat. Er ontstonden gevaarlijke situaties omdat de bromfietser geen rekening hield met het overige verkeer en vervolgens over het trottoir de Antillenstraat in reed. Op de Antillenstraat wisten de agenten de bromfietser tot stoppen te dwingen. Bij navraag bleek de 16-jarige bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn en was niet verzekerd. Hierop werd de 16-jarige aangehouden. Zijn ouders werden in kennis gesteld. (2011106515)

Elektrische fiets gestolen, getuigen gezocht Losser
Een 78-jarige man uit Overdinkel deed dinsdag 8 november een zeer vervelende ontdekking. Tijdens een kort winkelbezoek werd zijn elektrische fiets gestolen. Mogelijk hebben mensen de diefstal van de fiets gezien.

Dinsdagmiddag 8 november omstreeks 15.30 uur bracht een 78-jarige man uit Overdinkel een bezoek aan een slotenmakerij aan de Brinkstraat in Losser. Nadat de 78-jarige na enkele minuten winkelbezoek weer naar buiten kwam bleek zijn elektrische fiets te zijn gestolen. Het betreft een zilverkleurige e-bike van het merk Sparta, type Emotion. De 78-jarige man is wegens gezondheidsklachten afhankelijk van zijn elektrische fiets.

Mogelijk hebben winkelende mensen de diefstal van de fiets gezien of weten waar de fiets nu kan zijn. Deze worden verzocht contact op te nemen met de politie Losser. Telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Scooterrijder gewond bij aanrijding Enschede
Een 30-jarige scooterrijder uit Enschede raakte woensdag 9 november gewond bij een aanrijding met een brommobiel.

Woensdag 9 november omstreeks 13.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de G.J. van Heekstraat in Enschede. Een 77-jarige man uit Enschede reed met zijn brommobiel van een parkeerplaats en verleende geen voorrang een 30-jarige scooterrijder uit Enschede. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 30-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011106657)

Politie Twente waarschuwt voor oplichters Hengelo
Een 73-jarige vrouw uit Hengelo werd woensdag 9 november slachtoffer van babbeltruc. Omstreeks 10.30 uur stonden bij de woning van de vrouw aan de Zwavertsweg twee onbekende vrouwen aan de deur. De twee vrouwen wisten door middel van een gezellig praatje bij de 73-jarige in de woning te komen. Tijdens het praatje wist een derde persoon ongezien de woning binnen te sluipen. Toen het gezelschap de woning verliet bleken de sierraden van de vrouw gestolen te zijn. De vrouwen hadden het volgende signalement: . De vrouwen waren ongeveer 20-jaar en 50-jaar oud . Oost Europees uiterlijk
. Beiden waren ongeveer 1,65 meter groot . Beide vrouwen hebben zwart haar en droegen deze in een knot

De Politie Twente waarschuwt alert te zijn voor oplichters. Met een babbeltruc of wisseltruc proberen oplichters mensen af te leiden, om er vervolgens vaak met geld, pinpassen of sieraden vandoor te gaan.

Bij een babbeltruc wordt er bij - veelal oudere - mensen aangebeld. Vervolgens vindt een gesprekje plaats aan de voordeur of in de woning. Vaak belt men aan de voorkant aan, waarna de handlanger aan de achterzijde van de woning via een deur of raam zijn slag slaat en bankpassen, geld en/of sieraden steelt. Een andere variant van de babbeltruc is het ophangen van een zielig verhaal dat men geld nodig heeft, dit verhaal klinkt zo geloofwaardig dat de slachtoffers het gevraagde geld geven.

De politie verzoekt mensen met klem om nooit een pincode of andere persoonlijke gegevens aan iemand te geven, zelfs niet als de persoon aan de telefoon van de politie of de bank lijkt te zijn. De politie of andere instellingen zullen u nooit verzoeken om pincodes te geven.

De politie raadt mensen aan om alert te zijn op dit soort praktijken. Een aantal vuistregels om dit te voorkomen: . Wees altijd gezond wantrouwend. Want: waarom komen ze juist bij u? . Laat nooit iemand binnen, ook niet in de hal. Regen of geen regen. Sluit de deur, als u even wat op wilt halen. . Meteropnemers, politieagenten, collectanten of reparateurs hebben altijd een legitimatie bij zich. Vraag er gerust naar. Maar let op: dit geeft geen 100% garantie want er zijn mooie vervalsingen in omloop. . Bel, als u het niet vertrouwd, het bedrijf of de instelling waarvoor degene aan de deur zich uitgeeft om te informeren of men de persoon aan de deur kent en om te controleren of het verhaal klopt. . Verwijs mensen die geld willen wisselen naar een bank of supermarkt.

Een gouden regel bij onbekenden aan uw deur: als u alleen thuis bent, laat dan geen onbekende binnen!

Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844, en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen en desgewenst wordt er een politieagent naar u gestuurd voor controle. (2011106584)

Weer inbraak via dak supermarkt Denekamp
Woensdagmorgen 9 november ontdekte de eigenaar van een supermarkt aan de Lange Voor in Denekamp dat in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 november was ingebroken. In het dak van de supermarkt was een gat gemaakt, waardoor de inbrekers vermoedelijk naar binnen zijn gegaan. De inbrekers wisten onder andere sigaretten buit te maken. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij team Dinkelland van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.

Ook bij een supermarkt aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp is getracht in te breken. Het dak van de supermarkt bleek te zijn vernield, echter tot een inbraak is het niet gekomen. De politie is ook op zoek naar mensen die mogelijk iets van de poging inbraak bij deze supermarkt hebben gezien. Ook zij kunnen contact opnemen met de Politie via bovenstaande telefoonnummers. (2011106542 / 2011106495)

Onderstaand bericht werd 3 november jl. verstuurd Inbraak supermarkt, getuigen gezocht Westerhaar-vriezenveensewijk
Woensdagmorgen 2 november ontdekte de eigenaar van een supermarkt aan de Kervelplein in Westerhaar-Vriezenveensewijk omstreeks 07.00 uur dat er in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 november was ingebroken. In het dak van de supermarkt was een gat gemaakt, waardoor de inbrekers vermoedelijk naar binnen zijn gegaan. Er is vooral veel schade ontstaan door het vernielen van het dak. De inbrekers wisten onder andere sigaretten buit te maken. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij team Twenterand van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011103955)

Onderstaand bericht werd 2 november jl. verstuurd Inbraak supermarkt, getuigen gezocht Vasse
Woensdagmorgen 2 november ontdekte de eigenaar van een supermarkt aan de Denekamperweg in Vasse omstreeks 05.45 uur dat er in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 november was ingebroken. In het dak van de supermarkt was een gat gemaakt, waardoor de inbrekers vermoedelijk naar binnen zijn gegaan. Er is vooral veel schade ontstaan door het vernielen van het dak, onbekend is of er goederen uit de supermarkt zijn weggenomen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij team Tubbergen van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011103932)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

10 november 2011
053-4555588

---- --