TelewerkForum gaat samen met Nederland Bereikbaar en W-Smartwork ~ ANWB en Cisco treden toe tot nieuwe organisatie, Guido van Woerkom in Raad van Advies ~

Den Haag, 10 november 2011 - Drie stichtingen die als doel hebben om Het Nieuwe Werken te stimuleren, gaan vanaf vandaag samen verder. Het gaat om de Stichting TelewerkForum, Stichting Nederland Bereikbaar en Stichting Het Nieuwe Werken (W-Smartwork). De drie private initiatieven zijn al jaren bezig om - zonder overheidssubsidie - op hun eigen deelgebied Het Nieuwe Werken naar een hoger plan te tillen. De nieuwe organisatie gaat Stichting TelewerkForum - Het Nieuwe Werken (TWF-HNW) heten.

Stichting TelewerkForum is de oudste van de drie: oorspronkelijk in 1990 opgericht als Platform Telewerken en in 1996 verder gegaan in de huidige vorm. TelewerkForum heeft als doel de mogelijkheden en voordelen van Het Nieuwe Werken onder de aandacht te brengen bij de overheid, werkgevers en werknemers, door middel van voorlichting, adviezen en het verstrekken van informatie. Vanwege de lange geschiedenis van de stichting en de talloze samenwerkingen, heeft TelewerkForum een groot netwerk en reputatie opgebouwd.

Stichting Nederland Bereikbaar werd in 2008 opgericht ter ere van het 125-jarige bestaan van de ANWB, in samenwerking met Rabobank, de Nederlandse Spoorwegen, 9292 Reisinformatiegroep en KPN. De doelstelling van deze stichting is het onder de aandacht brengen van de voordelen die Slimreizen en Slimwerken oplevert, zoals het verminderen van de filedruk, een lagere CO2-uitstoot en een verbeterde werk-privé-balans. Eén van de bekendste initiatieven van deze stichting zijn de Filevrije Dagen in 2008 en 2009.

Stichting Het Nieuwe Werken (W-Smartwork) tenslotte, heeft als doel om alle aanbieders van Smart Work Centers inzichtelijk te maken via de online portal W-Work.nl. De initiatiefnemers van deze stichting zijn Cisco, ABN Amro, Rabobank en de gemeente Amsterdam.

Het samengaan van de drie stichtingen werd vandaag bekend gemaakt tijdens het Jaarcongres van het TelewerkForum in het Duisenburg Auditorium van de Rabobank Utrecht. Guido van Woerkom, directeur van de ANWB, treedt toe tot de raad van advies van TelewerkForum - HNW, Bas Boorsma van Cisco treedt toe tot het bestuur. De fusie is een logische reactie op de fragmentering die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden: in Nederland houden 14 stichtingen zich bezig met het stimuleren van (een deelgebied van) Slimwerken en Slimreizen.

"Als TelewerkForum hebben we al heel lang een goede relatie met andere organisaties en we werken ook nauw met ze samen", aldus Willem de Jager, directeur van TelewerkForum - HNW. "We zijn tot de conclusie gekomen dat we elkaar goed aanvullen en dat het verstandig is om vanaf nu samen op te trekken als één organisatie. TelewerkForum draagt bij door middel van een groot netwerk en jarenlange kennis en ervaring, Nederland Bereikbaar heeft zich de afgelopen jaren enorm ingezet om de voordelen van Slimreizen en Slimwerken onder de aandacht te brengen en W-Smartwork beschikt over een portal waarmee we ZZP'ers en mobiele werknemers kunnen helpen om hun weg naar een smart work center te vinden."

Het bijzondere van de samenwerking zit volgens De Jager in de private betrokkenheid en financiering: "TelewerkForum heeft een uitstekende relatie met organisaties die wel worden gesubsidieerd, zoals Platform Slim Werken Slim Reizen en Stichting Natuur en Milieu. Hoe je het ook bekijkt, uiteindelijk is Het Nieuwe Werken een afspraak die wordt gemaakt tussen werkgevers en werknemers. Het private karakter van TelewerkForum zorgt er volgens ons voor dat we nog verder kunnen uitgroeien tot de centrale kennisorganisatie van Nederland op het gebied van Het Nieuwe Werken. Ik verwacht dan ook dat we de komende jaren nog meer convergentie zullen zien."