Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Man beboet voor verkoop wiet aan minderjarigen | | De politie heeft woensdag 9 november een 50-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het verkopen van wiet aan minderjarigen op het Marktplein in Apeldoorn. De man kreeg een boete.

Surveillerende agenten zagen rond 15.30 uur dat een man geld ontving van twee jongens, waarna hij een coffeeshop binnen ging en even later een kleine hoeveelheid wiet aan de jongens overhandigde. Bij controle bleek dat het duo 16-jaar oud was. De jongens deden vrijwillig afstand van de wiet en de politie heeft de middelen in beslag genomen en vernietigd. De Apeldoorner kreeg een boete voor het verkopen van wiet aan minderjarigen. Ook heeft hij een waarschuwingsbrief voor gebiedsontzegging gekregen en bij een volgende overtreding wordt deze geëffectueerd.

2011158210

|     |Apeldoorn - Mobieltjes gestolen uit kantoor van winkel    |
Woensdag 9 november is zijn er enkele mobiele telefoons gestolen bij een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De mobieltjes van het personeel lagen in een kantoor achter in de winkel.

Een getuige zag rond 17.55 uur een nog onbekende jongeman uit het kantoor lopen en waarschuwde het winkelpersoneel. De medewerkers zijn direct in het kantoor gaan kijken en ontdekten dat hun mobiele telefoon uit hun tas was gestolen. De jongeman heeft het volgende signalement: hij is 20-25 jaar oud, ongeveer 1.75m lang en heeft een normaal postuur. De politie is op zoek naar tips en getuigen en vraagt deze te bellen via 0900-8844. De politie adviseert om kantoorruimten of kleedruimten waar persoonlijke spullen liggen altijd goed af te sluiten, zodat dieven geen kans krijgen.

2011158289

|     |Apeldoorn - Laptop weg bij insluiping                     |
Woensdag 9 november heeft er een insluiping plaatsgevonden bij een pand aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn. Bij de insluiping is ondermeer een laptop gestolen.

De insluiping werd woensdag rond 11.00 uur ontdekt. Er bleek ondermeer een laptop te zijn meegenomen. Het is nog onduidelijk hoe men is binnen gekomen. De politie stelt een onderzoek in naar de insluiping.

2011158088

|     |Apeldoorn - Bestuurder vlucht bos in na aanrijding op A1  |
Woensdag 9 november heeft er een kop-staartbotsing plaatsgevonden op de A1 ter hoogte van Apeldoorn. Een bestuurder die met zijn busje op een automobilist vóór hem botste, is na het ongeval het bos in gevlucht en werd niet meer aangetroffen. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

De politie kreeg rond 21.30 uur een melding van een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de A1. Een 30-jarige automobilist uit Enschede reed op de linkerrijstrook en haalde een auto in, toen een busje achter hem met hoge snelheid aan kwam rijden en op de automobilist botste. De auto van de man uit Enschede draaide rond en botste tegen de vangrail. Het busje sloeg over de kop en belandde in de berm. Een getuige zag dat de bestuurder, die mogelijk onder invloed van alcohol was, het bos in vluchtte.

De politie stelde met bikers, hondengeleiders en een aantal eenheden een onderzoek in naar de bestuurder, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Het busje werd in beslag genomen en de man werd ook niet thuis aangetroffen. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen met 0900-8844.

2011158365

|     |Beekbergen/Duiven - Dieven betrapt tijdens                |
|     |verkeerscontrole                                          |
De politie heeft woensdag 9 november twee mannen aangehouden voor diefstal tijdens de verkeerscontrole "Ochtendgloren" aan de A12 in Duiven. Bij controle bleek dat het duo meerdere gestolen televisieschermen en gereedschap in de auto had liggen. De schermen zijn vermoedelijk afkomstig van een vakantiepark in Beekbergen, waar de televisies woensdagavond werden meegenomen.

Agenten voerden woensdagavond de verkeerscontrole "Ochtendgloren" uit op de A12, toen de auto van de twee mannen de aandacht trok door een kapotte koplamp. Het duo kreeg een stopteken en bij controle bleek dat beide mannen zich niet konden identificeren. Na onderzoek troffen agenten gereedschap en meerdere televisieschermen in de auto aan, die vermoedelijk eerder die avond gestolen waren vanaf een vakantiepark in Beekbergen. Het duo, een 23-jarige man uit Beek en een 47-jarige man uit 's-Heerenberg, werd aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011158370

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --