Ingezonden persbericht


Multi-taskende vader wil meer flexibiliteit

Werkende vaders willen meer mogelijkheden om flexibel te werken zodat ze hun werk beter kunnen combineren met de zorg voor de kinderen. Om dat duidelijk te maken voerde Natuur & Milieu een ludieke actie in Utrecht, in het kader van de Week van het Nieuwe werken. Een multi-taskende vader liep met gepimpte kinderwagen - met iPad houder - door de stad. Omstanders vonden het maar niks dat de drukke bellende vader zijn kind (niet echt natuurlijk) luid huilend in zijn kinderwagen liet, terwijl hij aan het werk was. Geen ideale papadag zo, toch?!

De video van de papadag staat online hier: http://www.youtube.com/watch?v=6VITTFQw2GY

Wil jij laten weten wat wel een goede papadag of werk-gezin combi is? Ga dan naar www.papadagdoejezelf.nl en deel je #papadag tip. Onder de leukste inzendingen worden vier i-pads verloot.

Toelichting
De combinatie werk en kinderen knelt bij vaders nog meer dan bij moeders: 55% van de werkende vaders wil meer tijd voor de kinderen versus 35% van de moeders. Als beste oplossing zien werkende vaders Het Nieuwe Werken: zelf de werktijden indelen scoort met 37% het hoogste. De vaders zien niet zoveel in deeltijdwerk (19%). Van de werkende moeders noemt 51% flexibele werktijden als belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen.

Werkende vaders overschatten hun aantrekkingskracht Een derde van de werkende vaders denkt dat vrouwen hen aantrekkelijk vinden als ze een leuke vader zijn. Maar slechts 11% van de moeders vindt jonge vaders aantrekkelijker dan mannen zonder kinderen. Van een mismatch is ook sprake als het gaat om flirten op het schoolplein: 23% van de werkende vaders vindt dit leuk versus 4% van de moeders.

De cijfers zijn uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu in het kader van de Week van Het Nieuwe Werken. Voor het onderzoek: http://www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl/nieuws/werkendevaderonderzoek/