Ingezonden persbericht


ASUS kondigt de Eee Pad Transformer Prime aan, `s werelds eerste tablet met NVIDIA® Tegra® 3 quad-core processor

Ontworpen om mobiele computerervaring te verbeteren

Taipei, Taiwan (9 november 2011) -- ASUS heeft officieel `s werelds eerste tablet aangekondigd met de NVIDIA® Tegra® 3 quad-core processor ­ de ASUS Eee Pad Transformer Prime. De samenwerking met NVIDIA® leidde tot de lancering van de eerste quad-core tablet ter wereld. De Eee Pad Transformer Prime is uitgerust met het innovatieve, ASUS-exclusieve mobiele dock, Dat voor een perfecte harmonie zorgt tussen pracht en prestaties. ASUS CEO Jerry Shen zegt: "De combinatie van de Eee Pad Transformer Prime en de Tegra 3 levert een perfect resultaat en een compromisloze tabletervaring op. Samen bieden we consumenten uit alle werelddelen een compleet nieuwe mobiele computerbeleving". NVIDIA's President en CEO Jen-Hsun Huang deelt dat gevoel als hij stelt "De Eee Pad Transformer Prime vertegenwoordigt een geheel nieuwe productcategorie. Aangedreven door de Tegra 3 voert hij ons mee naar een nieuw tijdperk in mobiel computergebruik, waarbij quad-core prestaties en super-energiezuinig verbruik mogelijkheden bieden die nooit eerder beschikbaar waren. Met de Transformer Prime wijst ASUS de branche andermaal de weg naar een volgende generatie."

Behalve superieure multimediaprestaties heeft de Transformer Prime een 8,3mm, ultraslank uiterlijk met metallic finish en uitgebreide mogelijkheden om trots op te zijn. Hiertoe behoren door ASUS SonicMaster-technologie aangestuurd geluid, een 8MP autofocus camera met LED-flitser aan de achterzijde en een accuduur die in combinatie met het mobiele dock tot wel 18 uur* meegaat. De Eee Pad Transformer Prime zal begin 2012 worden gelanceerd in de Benelux, op een hoger prijspunt dan de Eee Pad Transformer TF101. In eerste instantie worden een 64GB pad only en een 32GB pad + docking combinatie gevoerd. De officiële lancering met live demonstratie staat gepland voor begin januari. ASUS onthult dan wat er gebeurt als de Eee Pad Transformer Prime samenkomt met het Ice Cream Sandwich besturingssysteem van Android.

Ongelooflijk slank De Transformer Prime is met zijn ongelooflijk dunne formfactor een slanke, slechts 8,3mm dunne tablet. Het is ook de enige metallic tablet die slechts 586 gram op de weegschaal legt.Het ontwerp is voorzien van een concentrische metallic afwerking in aluminium, wat een

veilige en toch extreem comfortabele greep garandeert, en is er in twee prachtige kleuren: Amethist Grijs en Champagne Goud.

Ultraprestaties De Transformer Prime is `s werelds eerste tablet die is voorzien van NVIDIA's volgende-generatie quad-core Tegra® 3 processor. Daarmee creëert hij een totaal nieuwe categorie ultrakrachtige tablets. Dankzij de quad-core CPU, 12-core GeForce® GPU en vSMP-technologie levert de Transformer Prime de beste en snelste ervaring als het gaat om tablet-gebaseerde multitasking, web browsen, full HD videoweergave en natuurlijk games.

Ongeëvenaarde visuele scherpte De originele Eee Pad Transformer pronkte al met een breed IPS-scherm van veilig Corning® Gorilla® glas met een kijkhoek van 178°. De Transformer Prime gaat echter nog een stapje verder, dankzij een upgrade naar een helderder Super IPS+ scherm dat de helderheid van het scherm verbetert, voor betere leesbaarheid buitenshuis. Een 1,2MP camera aan de voorzijde maakt videovergaderingen mogelijk, terwijl een 8MP achtercamera met autofocus en LED-flits geweldige foto's maken. Een groot F2.4 diafragma, achterverlichte CMOS-sensor, touch-to-focus scherptediepte en ruisreductie bij weinig licht zorgen voor de duidelijkste, scherpste foto's. Als primeur voor een tablet heeft de 8MP camera op de Transformer Prime ook de mogelijkheid om te filmen in Full HD 1080p video.

Uitmuntend geluid De Transformer Prime huisvest indrukwekkende audio aangestuurd door ASUS-exclusieve SonicMaster-technologie, vermaard om het heldere en akoestisch nauwkeurige geluid. Hij produceert kristalhelder geluid met een breed audiobereik, verbeterde weergavekwaliteit en duidelijke vocale uitbreidingen die op geen enkele andere tablet worden aangetroffen.

Onbeperkte productiviteit De Transformer Prime wordt aangeboden in zowel een 32GB als 64B model, beide inclusief micro SD-kaart sleuf, 3,5mm combi audioconnector en micro HDMI-poort. De inhoud van scherm en/of geheugen delen gaat dus snel en gemakkelijk. De functie waar de Transformer Prime zijn naam aan te danken heeft, is echter het mobiele dock. Deze geeft een nieuwe betekenis aan de term veelzijdig. Het innovatieve en gemakkelijke ontwerp voorziet de gebruiker in een handomdraai van een toetsenbord en touchpad, naast onbeperkte uitbreidmogelijkheden via de ingebouwde USB-poort en SD-kaart sleuf. Los heeft de Transformer Prime een accuduur tot 12 uur*. In combinatie met het mobiele dock gaat hij zelfs een ongelooflijke 18 uur* mee, de langste accuduur ooit op een tablet. De voorgeïnstalleerde applicatie SuperNote biedt fantastische mogelijkheden om notities te maken, te tekenen of op

te nemen, terwijl Polaris® Office ideaal is om onderweg productief te blijven dankzij de mogelijkheid om (MS Office 97-2007 versie compatibele) Word-, Excel-, en

PowerPoint-bestanden te lezen en te bewerken.

*Accuduur kan verschillen op basis van gebruik. **Prijzen zullen per land en SKU verschillen.

Specificaties: Scherm 10,1"LED Backlit scherm met Super IPS+ (1280 x 800) 10-vinger multi-touch, Corning® Gorilla® Glas Besturingssysteem AndroidTM 3.2 Honeycomb (te upgraden naar AndroidTM 4.0 Ice Cream Sandwich) CPU Geheugen Opslag Draadloos Camera NVIDIA® Tegra® 3 quad-core CPU LP DDR2 1GB 32GB /64GB(1) EMMC + ASUS WebStorage 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1+ EDR 1,2MP (voor)/ 8MP Autofocus (achter) met LED-flitser, groot F2.4 diafragma Interface PAD: 2-in-1 Audioconnector (koptelefoon/mic-in); 1x micro HDMI poort; 1x Micro SD Kaartlezer; 1x Interne Microfoon; 1x Stereo Speaker Sensor Flash-ondersteuning Multi-tasking Speciale Apps G-Sensor, Lichtsensor, Gyroscoop, E-kompas, GPS Ja Ja ASUS Launcher, @Vibe Music, ASUS WebStorage, MyLibrary, MyNet, MyCloud, File Manager, ASUS Sync, SuperNote, App Locker, App Backup, TegraZone, Polaris® Office Accu 12 uur; 25Wh Li-polymeer accu(2) 18 uur pad met dock ; 25Wh(pad) & 22Wh(mobile dock) Li-polymeer accu(2) Afmetingen / Gewicht Pad: 263 x 18 0,8 x 8,3mm / 586g Mobile Dock: 263 x 180,8 x 8~10,4mm / 537g (1)Kan per SKU en land verschillen (2)Accuduur kan variëren afhankelijk van gebruiksscenario

Mobile Dock:1x USB2.0-poort; 1x SD Kaartlezer

###

Over ASUS Als gezaghebbende speler binnen het nieuwe digitale tijdperk voert ASUS een uitgebreide productportefeuille bestaande uit notebooks, netbooks, moederborden, grafische kaarten, schermen, desktop pc's, servers, draadloze oplossingen, mobiele telefoons en netwerkapparaten. Gedreven door innovatie en kwaliteit ontwerpt en vervaardigt ASUS producten die perfect tegemoetkomen aan de behoeften van de moderne digitale thuis- en kantooromgeving. ASUS sleepte in 2010 3.365 bekroningen in de wacht, en wordt met haar Eee PCTM een revolutionaire rol binnen de pc industrie toegedicht. Met meer dan tienduizend personeelsleden wereldwijd en een O&O-ontwerpteam van wereldklasse boekte de onderneming in 2010 een omzet van 12.3 miljard US dollar. ASUS prijkt intussen al voor het 12e opeenvolgende jaar in de InfoTech100 van BusinessWeek.