Gemeente Apeldoorn

Koninklijke Reesink en Gemeente Apeldoorn schikken in schadestaatprocedure

Na ruim een decennium procederen hebben de Koninklijke Reesink en de gemeente Apeldoorn gisteren voor het Hoger Gerechtshof in Arnhem de strijdbijl begraven. Apeldoorn betaalt Reesink een schadevergoeding van E 2,3 miljoen. Daarmee is het geschil rondom de schadestaatprocedure definitief beëindigd. In het kader van deze procedure eiste Reesink een bedrag van ruim E 40 miljoen van de gemeente Apeldoorn.

Namens het college werden de onderhandelingen gevoerd door een delegatie onder leiding van wethouder Fokko Spoelstra. De wethouder kan leven met de uitkomst. "Natuurlijk is het nooit leuk om te moeten betalen. Maar er zijn in het verleden fouten gemaakt en die kunnen wij niet meer terugdraaien. Aan de andere kant heeft er jarenlang een eis van ruim E 40 miljoen boven de markt heeft gehangen, dat was ook niet prettig".

Wethouder Spoelstra is blij dat het dossier Reesink nu eindelijk gesloten kan worden. "Wij hadden door kunnen procederen, maar dat kost geld. Bovendien hadden wij als bestuur de behoefte om dit energievretende dossier voor goed op te bergen. Het was een zaak met een enorme impact voor Apeldoorn. Er is een raadsonderzoek geweest, er zijn wethouders afgetreden terwijl het conflict jarenlang niet was weg te denken uit de media".

Wethouder Spoelstra heeft de gemeenteraad gisteren geïnformeerd over de ins en outs van de schikking.

Einde persbericht.