Ingezonden persbericht


High Growth Awards 2011

´Quanza´s groei is gebaseerd op kwaliteit´

Quanza Engineering, leverancier van 100% beschikbare ICT-systemen, is genomineerd voor de High Growth Awards. Genomineerden voor deze onderscheiding zijn snelle groeiers die voldoende kwaliteit in huis hebben om blijvend te presteren, naar oordeel van de jury. Maar ook voor Quanza´s nieuwe ´100% beschikbaarheids-propositie´, is kwaliteit een voorwaarde.

Rabobank en accountant Grant Thornton ondersteunen de High Growth Awards en beoordelen de inzendingen. Uitreiking van de regionale prijzen en de benoeming van de eindwinnaar, vinden op 29 november plaats in het hoofdkantoor van Rabobank.

De nominatie voor de High Growth Awards onderstreept Quanza´s jaarlijkse omzetgroei van meer dan 20 procent in minstens drie opeenvolgende jaren, zoals die recent al bleek uit de benoeming tot FD Gazelle 2011. De nominatie nu, bewijst ook dat Quanza´s jaaromzet de drie miljoen euro al in 2010 is gepasseerd.

Kwaliteitseisen

Maar bovenal betekent de nominatie voor de High Growth Awards dat Quanza voldoet aan de kwaliteitseisen die de organisatie stelt. Volgens de jury is groei een onderdeel van de Quanza-strategie; heeft de ondernemer achter Quanza een sterk profiel; is de organisatie financieel gezond; heeft de organisatie een goed toekomstperspectief; en kan Quanza als voorbeeld dienen.

´ICT 100% beschikbaar´

Quanza-oprichter Frans ter Borg zegt: "Belangrijk aan de nominatie voor de High Growth Awards is dat de kwaliteitseis ons nieuwe aanbod aan de markt bevestigt. Ons aanbod hebben we aangescherpt tot ´100% beschikbare ICT-systemen´. Want beschikbaarheid is cruciaal nu digitale interactie tussen bedrijven en met klanten primair wordt."

Beschikbaarheid-zonder-concessies voorkomt reputatieschade en omzetverlies. Maar het vraagt naast uitstekende partnerships op hardwaregebied, ook om de beste mensen en de juiste bedrijfscultuur, waarin goed-niet-goed-genoeg is.

Frans ter Borg: "De echte uitdaging is de beste mensen in de Quanza-cultuur op te nemen. Dat kost tijd en energie. Maar ook in 2012 verwachten we weer een nominatie voor de High Growth Awards. Onze strategie loopt parallel met de beoordelingscriteria en onze groei is onafhankelijk van het economisch tij."

Dankzij een gedegen financieel beleid bleek het voor Quanza, zelfs nadat het in december 2010 veel Sun- en Oracle-activiteiten had overgenomen van Dataman, relatief eenvoudig om aan de financiële eisen te voldoen die door de High Growth Awards en aan een FD Gazelle worden gesteld. Daarnaast zorgen de investeringen in kennis van Oracle-producten en het bijbehorende Oracle Platinum Partnership voor versnelde groei.