Ingezonden persbericht


Amsterdam, 10 november 2011

Publiek nomineert Branden voor Toneel Publieksprijs 2012

Bezoekers van de voorstelling Branden van het Ro Theater nomineren deze voorstelling voor de Toneel Publieksprijs 2012. De voorstelling, met o.a. Gouden Kalf winnaar Nasrdin Dchar en in regie van Alize Zandwijk, komt hiermee in aanmerking voor de prijs van het publiek voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen.

De Toneel Publieksprijs
Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de Toneel Publieksprijs. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land en vier digitale stemrondes geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. De voorstelling met gemiddeld de hoogste eindscore wint de Toneel Publieksprijs 2012. De winnaar wordt zondag 9 september 2012 bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg te Amsterdam.

Over de voorstelling Branden
Na zich jarenlang in stilzwijgen te hebben gehuld sterft Nawal Marwan. In haar nalatenschap vraagt zij haar kinderen, Jeanne en Simon, op zoek te gaan naar hun dood gewaande vader en hun broer, van wiens bestaan ze eerder niet wisten. Met tegenzin beginnen Jeanne en Simon aan deze reis die hen voert naar hun eigen wortels, naar een land in oorlog in het Midden-Oosten. Heden en verleden lopen in de voorstelling door elkaar heen. We volgen twee parallelle zoektochten: die van Nawal Marwan naar de zoon die ze bij zijn geboorte heeft moeten afstaan, en die van haar tweelingkinderen naar hun vader en broer. Langzaam maar zeker wordt hen allemaal een meedogenloze waarheid onthuld.

Tot nu toe nomineerde het publiek drie voorstellingen voor de Toneel Publieksprijs 2012. Naast Branden zijn ook de voorstellingen When Harry met Sally en Augustus: Oklahoma genomineerd. Het Ro Theater speelt Branden nog tot en met 1 december a.s.

Meer informatie over de deelnemers en de genomineerde voorstellingen op www.toneelpublieksprijs.nl