Gemeente Heerde



Persbericht

Datum: 14 oktober 2011



Schaapskudde Epe-Heerde voorlopig gered


Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland kan de schaapskudde Epe-Heerde in stand blijven. In elk geval in 2012, want Gedeputeerde Staten hebben besloten voor dat jaar eenmalig ruim 260.000 euro subsidie beschikbaar te stellen voor tien schaapskuddes in Gelderland.




De Heerder burgemeester Inez Pijnenburg, voorzitter van de stichting Schaapskudde Epe-Heerde, reageert opgetogen op het nieuws: 'Dit is een goed bericht. We zijn er heel blij mee dat Gedeputeerde Staten het belang van de kudde inziet. Onze schaapskudde op de Renderklippen trekt het hele jaar door veel publiek. Maar de financiering is in deze tijden van bezuinigingen steeds lastiger rond te krijgen.Terwijl de schapen niet alleen een belangrijke pijler zijn op het gebied van recreatie en toerisme, ook in het natuurbeheer spelen ze een belangrijke rol op de heidevelden. En dankzij een kudde als de onze kan de populatie van het Veluwse heideschap op peil worden gehouden. We willen ons wel sterk blijven maken voor structurele provinciale subsidie na 2012.'

De komende maanden wordt het nieuwe provinciale natuur- en natuurbeheerbeleid opgesteld. Schaapskuddes worden hier een onderdeel van. Daarmee komt er ook voor de langere termijn helderheid over de subsidie aan schaapskuddes, zo meldt de provincie.



Einde persbericht






Gemeente Heerde