Gemeente Meerssen


10-11-2011

Oude luister door ingrijpende renovatie hersteld

Kloostertuin Proosdijpark opent poorten voor publiek

Begin deze week heeft de binnen het Proosdijpark gelegen 'kloostertuin' de poorten voor het publiek geopend. Een stukje Meerssense historie is hiermee in ere hersteld. Voortaan kunt u niet alleen meer een wandeling maken door het sfeervolle Proosdijpark, maar ook door de schitterend gerenoveerde kloostertuin.

De renovatie maakt deel uit van de derde en laatstefase van het Centrumplan Kern Meerssen. Hierin is opgenomen dat kloostertuin en Proosdijpark als vanouds met elkaar dienen te worden verbonden. Voortaan kunnen bezoekers van het Proosdijpark ook aan de andere zijde van de vijver wandelen. De kloostertuin is toegankelijk van 8.30 uur tot het invallen van de schemering.

Grondige renovatie
Afgelopen voorjaar hebben in opdracht van de gemeente Meerssen kap- en snoeiwerkzaamheden plaatsgevonden. Verwilderd groen is verwijderd en een aantal kleine bomen heeft plaats gemaakt voor grotere boomsoorten (o.a. tulpenboom). Ook het bestaande pad door de kloostertuin is geheel vernieuwd. De oude poorten uit 1935 zijn gerestaureerd en opnieuw geplaatst. De renovatie heeft in totaal 85.000 euro gekost, waarvan 25.000 euro is gesubsidieerd door de Provincie Limburg.

Entente Florale
Meerssen heeft eind oktober de bronzen plak behaald in de Nationale Groencompetitie Entente Florale. In de beoordeling heeft de jury haar lof uitgesproken over de zorgvuldige wijze waarop het gemeentelijke Proosdijpark is gerestaureerd.