Gemeente Oldebroek


Nieuw bestemmingsplan voor Wezep Noord

Op woensdag 9 november 2011 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Wezep Noord 2009. Met deze uitspraak zijn het bestemmingsplan en bijbehorende exploitatieplan onherroepelijk geworden en is weer een belangrijke stap gezet in de actualiseringsslag van bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan voor het noordelijke deel van Wezep is door de gemeente Oldebroek in 2009 geactualiseerd. De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan in november 2010 vastgesteld. Een onderdeel van dit plan is het gebied tussen de Beelhof en Marga Klompéstraat. Dit gebied moet nog ontwikkeld worden met woningbouw. Voor de ontwikkeling van het gebied is een exploitatieplan opgesteld waarin de financiële uitgangspunten zijn vastgelegd.

Tegen het bestemmingsplan en het exploitatieplan was begin 2011 bezwaar gemaakt wat aanleiding gaf om de Raad van State hierover een uitspraak te laten doen. De Raad van State heeft op woensdag 9 november 2011 deze uitspraak bekend gemaakt en daarin aangegeven dat zij het bezwaar ongegrond verklaren. Daarmee wordt het bestemmingsplan en het exploitatieplan onherroepelijk en kan het gebied ontwikkeld worden.