Ingezonden persbericht


Food Valley Solar Challenge
Veenendaal, 10 november 2011
---

Food Valley Solar Challenge voorziet regio van duurzame energie met 5000 zonnepanelen Zonne-energie verovert de Food Valley op 'Dag van de Duurzaamheid'

EnerPro lanceerde in oktober de Food Valley Solar Challenge. EnerPro maak het mogelijk voor bedrijven, organisaties en particulieren in de Food Valley om eenvoudig te kiezen voor duurzame energie. De Dag van de Duurzaamheid, op vrijdag 11-11-11, is het ideale moment om over te stappen op groene stroom. 5000 zonnepanelen zullen dit jaar nog verspreid worden in de regio, samen goed voor 611 ton CO2 besparing per jaar.

De Food Valley (o.a. Barneveld, Ede, Veenendaal en Wageningen) is de thuisbasis van de agrofood sector, een door de overheid aangewezen topsector van Nederland. De Food Valley Solar Challenge is opgezet om in deze voorbeeldregio een eerste slag naar duurzaamheid te maken. Om het opwekken van hernieuwbare energie aantrekkelijk te maken biedt EnerPro de zonnepanelen 20-30% onder de marktprijs aan. Daar bovenop is zonne-energie al enige tijd rendabel voor bedrijven en particulieren en is er to 88% belastingvoordeel te winnen voor ondernemers.

Als de Food Valley deze challenge aan gaat behoort de regio niet alleen tot de top van de voedselsector, maar ook tot een gebied dat als een van de eerste duurzaamheid op de kaart zet.