Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 10 november 2011

Nominaties vliegen Q-DJ Eva Koreman om de oren

Q-nachtjock Eva Koreman gaat als een speer! Gisteren werd bekend gemaakt dat ze is genomineerd voor de Marconi Award aanstormend talent. Eerder al werd ze genomineerd in de categorie TalentBitch voor de RadioBitches Awards. Verder is ze ook in de race voor de Zilveren Radioster Vrouw.

De Marconi Award is een Nederlandse vakprijs die sinds 1996 wordt uitgereikt aan radioprogramma's en -makers. Vorig jaar won Mattie Valk, ook een Q-DJ, de prijs voor aanstormend talent.

Q-music stimuleert de toe- en doorstroom van nieuw talent volop. Zo zijn we gestart met Q-college, een interne DJ-opleiding. In het laatste jaar kwamen uit de Q-kweekvijver Wietze de Jager, Joep Roelofsen, Joey van der Velden en dus ook Mattie Valk en Eva Koreman. Zij kregen allemaal unieke kansen bij Q-music. Zo was Eva al een aantal keer sidekick bij Jeroen van Inkel en viel Mattie zelfs in voor van Inkel.

Eva werkt sinds oktober 2010 bij Q als nachtjock en presenteert haar programma elke werknacht tussen 00.00 en 03.00 uur. Op haar eigen Facebook omschrijft Eva haar nominaties als volgt: "Holy shit, zal die carrière dan toch echt wat worden? Ben weer genomineerd voor een mooie prijs... Wonderlijk allemaal."

De Marconi Awards worden samen met de publieksprijs (Zilveren Radioster) uitgereikt op 1 december tijdens De RadioRing, het grootste RadioGala van het Jaar.

Q-music is overal te beluisteren op 100.7 fm, 100.4 fm, de kabel, via de Q-music APP en via www.q-music.nl.