Nieuwsuur


10-11-2011
Kunnen we zonder de euro?
Zal de monetaire unie in de huidige vorm de schuldencrisis overleven? Of moet de eurozone worden uitgebreid? Of juist gesplitst? In de studio een gesprek met hoogleraar monetaire economie Casper de Vries.Vanuit Den Haag politieke reacties.

Wat wordt de rol van het IMF?
De BRICS-landen zijn bereid om landen in de eurozone financieel te steunen, maar alleen via het IMF. Wat wordt de rol van het IMF bij het oplossen van de crisis?

Nieuwsuur spreekt hierover met Johan Witteveen, oud-voorzitter van het IMF en bedenker van een plan om een IMF-geleid fonds op te richten waar het geld van de BRICS-landen in gestopt kan worden.

Oud- zwervers dreigen weer dakloos te raken
In de grote steden is tegenwoordig nog amper een zwerver te zien. Maar door bezuinigingen dreigen ze weer de straat op te gaan. Nieuwsuur spreekt twee voormalig daklozen die vertellen waarom ze zo bezorgd zijn over de bezuinigingen.

Allerlaatste interview met R.E.M.
Op 21 september maakte de maatschappelijk geëngageerde band R.E.M. plotseling bekend dat ze ermee stoppen. Hun allerlaatste interview was met Nieuwsuur. Bekijk hier de promo.

Presentatie: Twan Huys, Herman van der Zandt en Tom Egbers

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

Italiaanse rente schiet omhoog
Gradus (CDA): grote risico's hoge hypotheekschuld
Amerikaans groen licht?
Grootste tentoonstelling Da Vinci ooit
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Herhaling na middernacht