European Capital pakt winst van 35 miljoen EUR dankzij investering in Devglass Group

Persbericht van PR Newswire

ST. PETER PORT, Guernsey, November 10, 2011 /PRNewswire/ --

European Capital Limited en aangesloten maatschappijen ("European Capital") maken vandaag bekend dat de vooraanstaande onafhankelijke Franse fabrikant en distributeur van isolerend glas, de Devglass Group, zijn bankschuld heeft hergefinancierd en 35 miljoen euro aan senior en junior mezzanine obligaties in handen van European Capital heeft terugbetaald. Naast CEO en grootaandeelhouder van de Devglass Group, Olivier Rambeau, zal European Capital 40 procent van de aandelen in handen hebben.

"We zijn erg blij met onze investering in Devglass. Het bedrijf maakt al winst sinds 2007", verklaart de president van European Capital Financial Services Limited ("European Capital Services") Ira Wagner. "Deze herfinanciering laat zien dat de Franse banken nog steeds bereid zijn om zelfs in het huidige economische klimaat de meest dynamische en best presterende regionale middenmarkters te steunen."

"Met de huidige veranderlijke kredietmarkt geloven we meer dan ooit dat ons vermogen om flexibele oplossingen, variërend van mezzanine- en uni-tranche-investeringen tot investeringen in minderheids- of meerderheidsbelangen, en financieringsfaciliteiten met meerdere valuta te leveren en onze betrokkenheid bij de groei van bedrijven met portefeuilles een aantrekkelijke investeringspartner van European Capital maken", zegt de algemeen directeur van European Capital Services, Tristan Parisot.

"We zijn erg verheugd met onze relatie met Olivier Rambeau en zijn zeer ervaren team", zegt de directeur van European Capital Services, Stephane Legrand. "Devglass heeft zich goed door deze crisis heen geslagen - het bedrijf heeft zowel volume alsook marktaandeel jaar na jaar zien groeien."

"Na het ruimschoots overtreffen van zijn bedrijfsplan is Devglass in staat geweest zijn schuldenkosten te verminderen en zijn groei te versnellen", zegt de CEO van Devglass, Olivier Rambeau. "In 2012 zal het bedrijf blijven groeien op de Franse markt, zowel wezenlijk alsook via overnames."

Sinds zijn bestaan heeft European Capital 1,1 miljard euro (1,5 miljard USD) geïnvesteerd in 27 verschillende bedrijven in Frankrijk. European Capital neemt investeringsmogelijkheden voor mezzanine-schulden, unitarieven en aandelen in overweging die liggen tussen de 10 miljoen en 100 miljoen euro.

OVER EUROPEAN CAPITAL

European Capital is een investeringsmaatschappij voor pan-Europees aandelenvermogen, mezzanine- en senior-schuldinvesteringen met een werkkapitaal van ongeveer 1,2 miljard euro. European Capital is een volledig dochterbedrijf van American Capital, ltd. ("American Capital"). Het beheer is in handen van European Capital Financial Services (Guernsey) Limited ("ECFSG" of "de Investment Manager"), een volledig zelfstandige dochteronderneming van American Capital. De Investment Manager heeft kantoren in Londen en Parijs. Per 30 september 2011 had de Investment Manager 5 investeringsteams met 18 investeringsprofessionals en 28 ondersteunend personeel. European Capital en aangesloten maatschappijen nemen investeringsmogelijkheden voor senior en mezzanine schulden in overweging die liggen tussen de 10 miljoen en 40 miljoen euro of Engelse pond en ook One-Stop Buyouts(R) (one-stop overnames) tot 100 miljoen. Zie voor meer informatie http://www.europeancapital.com/.

European Capital Limited

CONTACT: European Capital Financial Services Limited, Stephane Legrand,directeur, Olivier Meline, directeur investeringen, +33-1-40-68-06-66