Ingezonden persbericht


Kinderen uit Kollumerpomp leren over energiebesparing

Wat is energie en waarom moet je er zuinig mee omgaan? Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van CBS De Wegwijzer in Kollumerpomp hadden woensdag 9 november creatieve antwoorden op deze vragen tijdens een les over duurzaamheid en energiebesparing. De gastles werd gegeven door wethouder Hilbrand Visser van de gemeente Kollumerland c.a., tevens voorzitter van het Platform Wonen in Kollumerland. Visser besteedde ook aandacht aan de verkiezing energiekste woning in Kollumerpomp en Warfstermolen.

Visser deelde in de klas de leskist Duurzame Energie van Natuur- en Milieueducatiecentrum De Klyster uit. Hiermee kunnen de leerlingen kennis en ervaring opdoen over de thema's energiebesparing en duurzaamheid. Het lesmateriaal sluit aan bij de actie 'verkiezing energiekste woning'. Uit de leskist is een vragenlijst behandeld die de kinderen ook thuis met hun ouders kunnen invullen. De scholieren wisten op enthousiaste wijze veel over energie te vertellen en luisterden aandachtig waarom het belangrijk is om bewust om te gaan met het verbruik van energie.

Verkiezingscampagne
De kinderen waren ook goed op de hoogte van de verkiezingscampagne die op dit moment loopt in Kollumerpomp en Warfstermolen. Het Platform Wonen in Kollumerland organiseert deze campagne om energiezuinige huizen met lage woonlasten te promoten. Het Platform betrekt de jeugd bij deze verkiezingscampagne door gastlessen te verzorgen en een leskist aan te bieden. De verkiezing energiekste woning in Kollumerpomp en Warfstermolen sluit op 21 november.