KRO

KRO Telefilm: De Sterkste Man van Nederland wint Prix Europa

Uitzenddatum: 13/11/2011

De KRO Telefilm De Sterkste Man van Nederland heeft de Prix Europa gewonnen in de categorie Beste Televisie Fictie 2011. De prestigieuze prijs werd zaterdag in Berlijn uitgereikt tijdens het 25-jarig jubileum van dit festival. De Sterkste Man van Nederland wordt herhaald op zondag 13 november om 15:30 uur op Nederland 3.

De film van regisseur Mark de Cloe, met onder anderen Bas van Prooijen, Suzan Boogaerdt, Loek Peters en Yenthe Dirks, was eerder dit jaar geselecteerd voor het Internationale Film Festival in Berlijn. Hij was ook genomineerd als beste Nederlandse film op het recente Cinekid-festival en is ook geselecteerd voor het internationale filmfestival van Sao Paulo.

De Sterkste Man van Nederland gaat over de twaalfjarige Luuk Bos, die altijd heeft gedacht dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Zijn moeder Dorien, die hem in haar eentje heeft opgevoed, vertelde hem vroeger de prachtigste verhalen daarover. Tijdens een bezoek aan een lokale Sterkste Man-competitie ontmoet hij een deelnemer, René Doornbos. Luuk vermoedt dat dit zijn vader is.

Als hij op een dag oude foto's van René ziet waarop ook hij, net als Luuk, rood haar bleek te hebben, is dit voor hem een doorslaggevend bewijs: René Doornbos is zijn vader. Als Dorien erachter komt dat Luuk zijn vader gevonden denkt te hebben, biecht ze de waarheid op: Luuk komt uit een buisje....

Telefilms zijn Nederlandse speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema´s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het ministerie van OCW en het CoBO, tevens de uitvoerder van het project.

KRO Telefilm: De Sterkste Man van Nederland zondag 13 november 15:30 uur op Nederland 3.

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: