Gemeente Wassenaar

Paauwconcert

Christopher Devine (www.christopherdevine.com) is in 1982 in Den Haag geboren en in Wassenaar opgegroeid. Vanaf zijn elfde levensjaar studeerde Christopher piano en later ook compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marcel Baudet, Marlies van Gent en Roderik de Man, en behaalde in 2006 zijn Master of Music diploma voor piano cum laude. Hij vervolgde zijn pianostudie bij Stefan Vladar in Wenen, waar hij sinds 2006 gevestigd is. Zijn muzikale ontwikkeling werd verder verrijkt door persoonlijk contact met Leslie Howard, Igor Roma, Janina Fialkowska, Elisso Virsaladze en Maria Joao Pires. Sinds 2010 studeert hij ook orkestdirectie bij Georg Mark aan het ´Privatkonservatorium Wien´.

Als pianist is Christopher Devine al jarenlang over de hele wereld actief als solist en als kamermusicus. Zijn repertoire omvat ongeveer 250 werken waaronder meer dan 20 pianoconcerten. Hij soleerde met belangrijke orkesten zoals het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, en het Orquestra Simfònica del Vallès (Spanje), en ontving uitnodigingen om concerten te geven in steden zoals Amsterdam (Concertgebouw), Berlijn, Barcelona (Palau de la Musica), Budapest, Chicago, Londen, New York (Carnegie Hall), Moskou, Parijs, Seoel, Sydney, Tokio en Wenen (Musikverein). In 2010/2011 stonden tournees naar Duitsland, Italie, Spanje, Nederland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk op het programma.

Christopher Devine won vele prijzen: Hij werd door de Stichting Jong Muziektalent Nederland uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het Jaar 1998. In respectievelijk 2002, 2003 en 2004 won hij eerste prijzen op International Keyboard Institute Concours te New York, het Internationale Skrjabin Concours in Parijs en het 'Concurs Internacional de Ricard Vines' te Lerida in Spanje, waar de jury het unaniem over de toekenning eens was.

Ook als kamermusicus is Christopher Devine actief. In oktober 1999 won hij samen met Birthe Blom (viool) de eerste prijs bij het Europees Concours voor Duo's te Weimar van de EMCY, als jongste deelnemers van hun categorie (t/m 22 jaar). Ook bracht hij met Birthe Blom samen in het najaar van 2001 een CD uit met de maatschappij Edel Records. Verder is hij op meerdere kamermuziekfestivals en zomercursussen gevraagd zoals het Zenith Festival in Den Haag, het Kamermuziekfestival Hoorn en als kamermuziekdocent aan de Internationale Musikakademie Feldkirchen in Oostenrijk.

Naast zijn activiteiten als interpreet verwierf Christopher Devine ook erkenning als componist. Zijn pianostukken 'Schulszenen' wonnen tijdens Prinses Christina Concours de 3e prijs. In 2001 speelde het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Ernst van Tiel zijn werk 'Mirkwood Music' in de Beurs van Berlage. Bovendien speelt hij in zijn recitals graag zijn werk voor solo piano. In 2011 schreef en dirigeerde hij filmmuziek voor de Weense speelfilm van Robert Herzl: ´der verlorene Atem´, die in de herfst van 2011 zal verschijnen.

Paauwconcerten

zondag 13 november Osiris Trio; piano, viool, cello

zondag 11 december Pauline Oostenrijk, hobo en Ivo Jansen, piano

zondag 22 januari Marcus Baban, piano

zondag 12 februari Collegium Musicum, barok-pogramma

zondag 11 maart Doelen Strijkkwartet

zondag 15 april Ysaye Strijktrio en Felicia van den End, dwarsfluit

SERIE PAAUWCONCERTEN

De Paauwconcerten vinden plaats op zondagochtend vanaf 12.00 uur in De Paauw, Raadhuislaan 22 in Wassenaar. Verkoop van losse kaarten is alleen mogelijk op de dag van het concert, vanaf 11.30 uur aan de zaal. De prijs van losse toegangskaarten bedraagt EUR 16,00. Leden van Het Nut, K&O Leiden en de Streekmuziekschool Leiden & Omstreken betalen EUR 15,00. Voor jongeren tot 23 jaar bedraagt de toegang EUR 12,50. U kunt een abonnement nemen op de serie Paauwconcerten.

Het voordeel hiervan is dat u verzekerd bent van een plaats, u voorkomt teleurstelling en hoeft geen concert te missen. Abonnementhouders profiteren bovendien van extra korting. Een abonnement op de serie van zeven concerten kost EUR 110,- inclusief administratiekosten.

Bestellingen kunt u sturen naar: D.K.Wielenga Schoolstraat 49 2242 KG Wassenaar. U kunt een e-mail (onder vermelding van uw naam) sturen naar: d.k.wielenga@casema.nl Vermelden van uw naam, postcode, adres, tel.nummer en aantal gewenste abonnementen. Wacht echter niet te lang, want vol=vol. Aanvang concert: 12.00 uur. Kaartverkoop losse kaarten vindt plaats op de dag van het concert vanaf 11.30 uur aan de zaal

Gemeentelijke contactpersoon Mevr. J.E. Huijzer, Kabinet, Kunst en Cultuur. Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar. Informatie 070-51224208, 06 20 777 5 of

Programma De Paauw: Deka Wielenga. Concerten in De Paauw 070 - 5118374 D.K.Wielenga, Schoolstraat 49, 2242 KG Wassenaar. U kunt ook een e-mail sturen naar: d.k.wielenga@casema.nl.


* 31 oktober 2011