Gemeente Stede Broec

Sint Nicolaas Intocht Bovenkarspel 13 november


01-11-2011 Zondag 13 november zal Bovenkarspel weer in het teken van de Sint Nicolaasintocht staan. Een fantastisch evenement van regionale omvang.

Aankomst met de boot

Vanaf 12.45 uur wordt het dorp opgeluisterd met muziek bij De Kolk en op de Broekerhavenweg. De verwachting is dat Sint Nicolaas om 13.30 uur voet aan wal zal zetten in het prachtige haventje aan het IJsselmeer. Burgemeester Goldschmeding van Stede Broec zal hem daar feestelijk verwelkomen. Het Kerspelkoor zal het speciaal geschreven lied "Heb je 't al gehoord?" ten gehore brengen en we hopen dat alle kinderen uit volle borst mee zullen zingen.

Veiligheid en route naar de Kolk

Dankzij de hekken rondom de haven kunnen kleine kinderen veilig vooraan staan. Ook aan de overkant van De Kolk (Pampus), lopend bereikbaar via het parkeerterrein van de ijsbaan, is alles goed te zien en te horen. U kunt niet op de Broekerhavenweg en het gebied van de ijsbaan tot de Peperstraat parkeren. Ook het parkeerterrein van de Woeste Hoogte zal niet voor toeschouwers gebruikt kunnen worden, een goed alternatief wordt op de provinciale weg aangegeven. Lopend via het tunneltje komt u dan bij De Kolk aan.
Na een kort woordje zal de Sint te paard een rondgang door Bovenkarspel maken, begeleidt door een bonte stoet met veel muziek, oldtimers en mini's, paarden en allerlei bijzonderheden. De route loopt door het oude dorp, langs het Gezinspaviljoen, de Zuidervoert en via de Rozenboom naar De Halve Maan waar om 15.30 uur een fantastische show met Ton Laros zal zijn. Deze show is gratis toegankelijk voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Ouders kunnen tijdens de 1-uur durende voorstelling in het gezellige voorcafé verblijven.

Genomineerd voor 'Gouden Pepernoot'

De Sint Nicolaasintocht De Kolk Bovenkarspel is genomineerd voor `De Gouden Pepernoot' in de categorie `Intocht van het jaar 2011', een nieuwe award voor mensen en organisaties die zich inzetten om het Sinterklaasfeest tot een groot succes te maken voor groot en klein. www.goudenpepernoot.nl.
Aan de intocht en de rondgang zal o.a. worden meegewerkt door: Muziekvereniging Crescendo, Percussion Ensemble St. Caecilia, Muziekvereniging Dindua, De Blaaskaken, De Lutjebroeker Blaasband, De Broekerhavenband, Manege Bria, De IJsselmeerruiters, Jongerenkoor JoKo, Reddingsbrigade De Streek, Brandweer Stede Broec, diverse oldtimers en vele vrijwilligers. De verenigingswagen is dit jaar voor Skeelerclub Grootebroek.

Het is een goede traditie geworden de Sint een warm welkom te heten en in het dorp de vlag uit te steken. In het bijzonder langs de route.

Meer informatie over de intocht in Bovenkarspel: www.intochtdekolk.nl.
01-11-2011