ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


ICT~Milieu vraagt aandacht voor inzameling kleine e-waste met 'VerVanglijstje'

4 nov 2011 om 09:09

ICT~Milieu en Wecycle brengen het belang van het inzamelen van kleine e-waste onder de aandacht tijdens de intocht van Sinterklaas in Amsterdam op 13 november.

Het 'Vervanglijstje'

Tijdens de intocht delen speciale zwarte pieten de zogenaamde 'VerVanglijstjes' uit. Aan het 'VerVanglijstje' is een kleurplaatactie gekoppeld. De actie haakt in op de vele elektr(on)ische apparaten op de verlanglijstjes van kinderen (bijvoorbeeld spelcomputers, MP3-spelers) en geeft informatie over waar deze weer ingeleverd kunnen worden. Gedurende de intocht wordt er op de Dam een promotiefilmpje getoond met meer informatie over de inzameling van e-waste.

Samenwerking met gemeenten

ICT~Milieu en Wecycle geven daarnaast informatie over het inzamelen van elektrische en elektronische apparaten. Aan het einde van de actie zal door de gemeente Amsterdam gemeten worden of de inzameling inderdaad omhoog gegaan is.

De bijdrage aan de intocht van Sinterklaas in Amsterdam wordt mogelijk gemaakt door het communicatieproject 'Wecycle gemeenten', een samenwerking tussen ICT~Milieu & Wecycle met de Nederlandse gemeenten.

Download hier het Vervanglijstje (klik op link)

Zie het origineel