Gemeente Voorschoten

vox clara in het kruispunt

13 november: Vrouwenensemble Vox Clara in Het Kruispunt

Op zondag 13 november verzorgt het vocaal vrouwenensemble Vox Clara van 16.00 tot 17.30 uur een concert met Franse salonmuziek. Het ensemble staat onder leiding van dirigente Maria Rosenmöller. Liederen van onder andere Francis Poulenc, Claude Debussy, Cecile Chaminade en Francisque Darcieux nemen het publiek mee in een typisch Frans-impressionistische muzikale sfeer. Dit zijn componisten werkzaam in de late 19e en vroege 20^ste eeuw. Vox Clara wordt bij dit concert ondersteund door sopraan Jet van Helbergen en pianist Bert Mooiman.

Vrouwenensemble Vox Clara bestaat sinds 2003 en kenmerkt zich door een bijzondere kleurklank van zestien vrouwenstemmen. Op eerdere concerten zong Vox Clara onder meer het Gloria en Magnificat van Antonio Vivaldi, Duitse Romantische muziek van onder andere Brahms, Oost-Europese volksmuziek, Dido en Aeneas van Henry Purcell en A Ceremony of Carols van Benjamin Britten.

Het concert vindt plaats in Het Kruispunt, Schoolstraat 2 in Voorschoten. De entreeprijs bedraagt EUR10,00 voor volwassenen en EUR 7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de koorleden. De zaal is vanaf 15.30 uur open.

Email: voxclara@hetnet.nl.

* 13 november 2011