Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Intocht Sinterklaas zondag 13 november

10 november 2011

Op zondag 13 november arriveert Sinterklaas weer in Amsterdam. Er wordt een prachtige intocht voor alle Amsterdamse kinderen georganiseerd.

Route door de binnenstad

Rond 10.30 uur komt Sinterklaas op de boot `Spanje' Amsterdam binnengevaren via de Amstel ter hoogte van het Nuon-terrein en vaart vanaf daar richting het recent heropende Scheepvaartmuseum. Hij vaart over de Amstel, langs de Nieuwe Amstelbrug, de Torontobrug, de Sarphatistraat, de Hoge Sluis bij Carré en de Magere Brug. Daarna vaart hij via de Nieuwe Herengracht verder, om rond 12.00 uur aan te komen bij het Scheepvaartmuseum. Hier wordt hij, samen met ruim vijfhonderd (!) Pieten, verwelkomd door burgemeester Eberhard van der Laan. Rond 12.30 uur vertrekt de Goedheiligman op zijn trouwe witte schimmel Amerigo, samen met al zijn Pieten, in een mooie optocht over straat. Hij gaat via de Prins Hendrikkade en het Damrak - langs de Klimpieten!
- en zal rond 13.30 uur aankomen op de Dam. De burgemeester zal Sinterklaas naar de Dam begeleiden en na een korte toespraak verzorgt kinderpopster Dirk Scheele aldaar een swingend programma, met een groot aantal muzikale Pieten.

Na dit feestelijke oponthoud vervolgt Sint zijn weg langs het Rokin, het Muntplein, en - nieuw dit jaar - het Rembrandtplein, de Utrechtsestraat en het Weteringcircuit richting het Leidseplein. Daar zal Sint de kinderen toespreken vanaf het balkon van de Stadsschouwburg.

Meer informatie

Op http://www.sintinamsterdam.nl/ vindt u alles over de intocht, evenals kleurplaten,liedjes, recepten, foto's en filmpjes. Ook kunnen kinderen Sinterklaas mailen via de site (zij krijgen altijd antwoord). Op de website http://www.iamsterdam.nl/ een uitgebreid overzicht met Sinterklaas-activiteiten in de stad (type rechtsboven Sinterklaas bij Zoek).


---