Ingezonden persbericht


Persbericht - 10 mei 2011

Nederlands Blazers Ensemble ontvangt Radio 4 Prijs

Klassieke publieke zender eert ondernemende blazers

Het Nederlands Blazers Ensemble krijgt de Radio 4 Prijs. Dit maakte presentatrice Maartje van Weegen zojuist op zender bekend in haar programma De Klassieken (AVRO). Ze overviel het gezelschap op locatie met het nieuws. Op zondag 13 november reikt Radio 4 de prijs uit tijdens een speciaal concert in het Muziekgebouw aan 't IJ.

In 2009 ontving Theo Olof de eerste Radio 4 Prijs. Vorig jaar streek Jaap van Zweden met de eer.

De klassieke zender kent de Radio 4 Prijs jaarlijks toe aan een musicus, ensemble of concertinstelling die zich op onderscheidende manier heeft beziggehouden met het presenteren van klassieke muziek aan een breder publiek. Radio 4 lauwert het Nederlands Blazers Ensemble voor zijn bijzondere rol in het Nederlandse muziekleven. Zendermanager van Radio 4 Marwil Straat licht toe: "Het Nederlands Blazers Ensemble is een hele goede ambassadeur voor de klassieke muziek. De musici bereiken door een opvallende en avontuurlijke programmering een divers en vooral jong publiek. De blazers slechten muren tussen de diverse muzikale genres, combineren eigentijdse muziek met oude muziek en zoeken spannende combinaties met andere disciplines. Het is het meest ondernemende ensemble van Nederland".

Het Nederlands Blazers Ensemble stelt het programma van concert, dat speciaal voor de uitreiking van de Radio 4 Prijs wordt georganiseerd, zelf samen. Het gezelschap ontvangt op 13 november de Radio 4 Prijs, bestaande uit een sculptuur en een geldbedrag van 5000 euro. Het geld wordt geschonken aan een goed doel naar keuze.

Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble bestaat uit ruim twintig musici, voornamelijk blazers, van de belangrijkste Nederlandse symfonieorkesten. Het gezelschap presenteert muziek van alle soorten, maten en tijden aan een breed publiek. De gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft hen tot het maken van theatrale muziekprogramma's. Ongeveer vijftig keer per jaar staat het ensemble met een eigentijds en eigenzinnig repertoire op kleine en grote podia. In Amsterdam met hun eigen concertseries en het traditionele nieuwjaarsconcert, in het buitenland tijdens bijzondere gelegenheden en staatsbezoeken. Het Nederlands Blazers Ensemble bestaat vijftig jaar en staat onder de muzikale leiding van hoboïst Bart Schneemann.

Radio 4

Radio 4 brengt 24 uur per dag klassieke muziek. De zender neemt de luisteraar mee op een reis door de tijd, met de mooiste klassieke muziek van de middeleeuwen tot nu. Het aanbod van muziek op Radio 4 maakt dat er voor zowel de nieuwe als de ervaren liefhebber veel te genieten is. Radio 4 volgt het Nederlandse muziekleven actief en geeft aandacht aan jong talent. Jaarlijks zendt Radio 4 circa elfhonderd concerten uit, waarvan een groot deel live. Ook laat de zender de beste concerten en opera´s uit 's werelds beroemdste concertzalen horen. Radio 4 is dé klassieke radiozender.

Voor meer informatie: www.radio4.nl



Ingezonden persbericht