Ingezonden persbericht



---



P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 20 oktober 2011

Claudia de Breij
Met prijswinnende show: Hete vrede
KORT BERICHT

Hete vrede was dé cabarethit van vorig seizoen. Niet onbegrijpelijk dus dat Claudia de Breij er de Poelifinario-prijs mee won voor indrukwekkendste programma in 2010. Op zondag 13 november komt Claudia de Breij met dit programma nog één keer terug naar Rotterdam, ditmaal in het nieuwe Luxor Theater. 'Wie begrijpt de tijd waarin hij leeft?', vraagt de cabaretière zich af in haar programma. In een periode waarin 'gelijk hebben' het grootste goed lijkt te zijn, twijfelt De Breij aan alles! Claudia de Breij is scherper dan ooit, met de band, de grote bek en misschien wel met een jurkje...

LANG BERICHT

Hete vrede was dé cabarethit van vorig seizoen. Niet onbegrijpelijk dus dat Claudia de Breij er de Poelifinario-prijs mee won voor indrukwekkendste programma in 2010. Op zondag 13 november komt Claudia de Breij met dit programma nog één keer terug naar Rotterdam, ditmaal in het nieuwe Luxor Theater. 'Wie begrijpt de tijd waarin hij leeft?', vraagt de cabaretière zich af in haar programma. In een periode waarin 'gelijk hebben' het grootste goed lijkt te zijn, twijfelt De Breij aan alles!

Twijfel is het hoofdonderwerp in het programma Hete vrede. Er wordt van alles beweerd, maar te weinig getwijfeld. Claudia de Breij gaat in op de politiek van vroeger en nu. Hete vrede gaat over de Koude Oorlog, over Nederland en Claudia de Breij die verlangt naar iets echts. Samen met haar twee begeleiders, Ryer Zwart (contrabas/gitaar) en Sander Gebroeders (piano/accordeon), zingt ze prachtige liedjes zoals 'Mag ik dan bij jou' of 'Ik mis je zo graag'. Als De Breij zingt, dan zingt ze zonder twijfel, want liefdesliedjes zijn tijdloos.

"Hete vrede is een meer dan geslaagd cabaretprogramma, intelligent bedacht, fraai van vorm, hilarisch van toonzetting en met prachtige liedjes. Misschien wel cabaret zoals cabaret ooit bedoeld moet zijn geweest", aldus de jury van Poelifinario. Claudia de Breij is scherper dan ooit, met de band, de grote bek en misschien wel met een jurkje.

Locatie: nieuwe Luxor Theater
Datum: zo 13 november 2011
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: van E 15 tot E 28
Meer info: http://www.luxortheater.nl/94-512-Claudia-de-Breij

Kaarten voor de voorstelling via www.luxortheater.nl of (telefonisch) reserveren aan de kassa van het theater, 010 - 484 33 33. De kassa is elke dag geopend van 13.00 tot 18.00 uur.