Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Fietsenstalling wordt galerie

Kunst door kinderen uit de jeugdzorg

Van zondag 13 november tot en met zondag 20 november worden in de fietsenstalling Oude Vest in Breda tien bijzondere kunstwerken geëxposeerd. De kunstwerken zijn het resultaat van een intensieve samenwerking tussen tien kunstenaars en tien kinderen uit de jeugdzorg.

Zodra een kind of jongere wordt aangemeld bij jeugdzorg, wordt een dossier opgebouwd. Zo'n dossier is vooral gericht op de hulpvragen rondom de jongere, vanuit de ogen van de hulpverlening. Kunstproject Het Dossier belicht een andere kant van de jongere. De kinderen verbeelden met de kunstwerken hun dossier, hun eigen verhaal.

Voor de fietsenstalling als expositieruimte is gekozen zodat 1.500 mensen per dag de kunstwerken kunnen bewonderen.

Het Dossier is een initiatief van De Cultuurkantine. Deze stichting zet zich in om door middel van kleinschalige projecten kunst bereikbaar te maken voor kinderen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Dit vanuit de overtuiging dat het ontwikkelen van creativiteit en het laten horen of zien wie je bent en wat er in je leeft, een groot effect heeft op de ontwikkeling van een kind.

Opening expositie
Op zondag 13 november a.s. wordt om 15.00 uur de tentoonstelling geopend door de Bredase wethouder Willems samen met de kinderen in de fietsenstalling Oude Vest in Breda.

De tentoonstelling is tot en met 20 november te bekijken.

Het Dossier is een project van Stichting De Cultuurkantine en in samenwerking Business Art Service (BAS) en jeugdzorgorganisaties Tender en De Zuidwester tot stand gekomen.


---

(Uitsluitend bestemd voor de redactie / niet bestemd voor publicatie)