Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING

Universiteit van Amsterdam en Science Center NEMO

Amsterdam, 7 november 2011

Hoe overleeft een plant?

Wakker Worden Kinderlezing over de strategieën van planten om aan hun eten te komen

Je steekt een zaadje in de grond, geeft het water en een paar weken later komt een plantje tevoorschijn. Het lijkt eenvoudig, maar het groeien van een plant is eigenlijk een wonderlijk proces.

Bioloog Christa Testerink vertelt op zondag 13 november van 11.00 tot 12.00 uur in Science Center NEMO over de strategieën van planten om aan hun eten te komen. Zo ontdekken de kinderen samen met haar tijdens de Wakker Worden Kinderlezing met microscoop, windmachine, rollenspel en natuurlijk heel veel planten hoe vernuftig deze groene organismen in elkaar steken.

Over de Wakker Worden Kinderlezingen

Tijdens iedere Wakker Worden Kinderlezing staat een echte kindervraag centraal. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud gaan samen met een wetenschapper op zoek naar het antwoord. Met proefjes, opdrachten en door veel vragen te stellen komen de kinderen dichterbij het antwoord. De interactieve opzet prikkelt hun nieuwsgierigheid en stimuleert hen om zelf mee te denken over het antwoord op de vraag. Elke lezing wordt ontwikkeld in samenwerking met de betreffende wetenschapper.

Wakker Worden Kinderlezingen in 2011

Op zondag 11 december verzorgt archeoloog René van Beek de eerstvolgende kinderlezing:

'Waar vind ik goud, mummies en andere schatten?', over de historische waarde van de aarde. Meer informatie over de aankomende lezingen is te vinden op www.kinderlezingen.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht