Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 31 oktober 2011

Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent
13.11.11 | 04.12.11

De wind waait alweer door de bomen en de pepernoten liggen al lang in de schappen. Bij Museum Catharijneconvent zijn de voorbereidingen voor het sinterklaasfeest in volle gang. Van 13 november tot en met 4 december neemt Sinterklaas zijn intrek in het museum. Kinderen en hun begeleiders kunnen gratis een bezoek brengen aan de goedheiligman en het Huis van Sinterklaas.

Pyjama vouwen en pakjes gooien
Een speurtocht leidt de kinderen door het huis van de Sint. Zo bezoeken ze onder andere de slaapkamer waar Sinterklaas van zijn welverdiende rust kan genieten. De kinderen kunnen hier de Pieten helpen met het opvouwen van de pyjama van de Sint. Vervolgens wordt er geoefend met pakjes in de schoorsteen gooien en daarna zien de kinderen de werkkamer van de Sint. De spannende tocht eindigt in de Ontvangstruimte waar de goedheiligman zijn bezoek ontvangt.

Gratis op bezoek
Alle kinderen, hun ouders, opa's en oma's, én de juffen en meesters zijn van harte uitgenodigd in het Huis van Sinterklaas. Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas is gratis. Sinterklaas hoort wel graag van te voren wie er wanneer op visite komt. Reserveren kan via de speciale site www.huisvansinterklaasinutrecht.nl.

Extra Feest
Museum Catharijneconvent is vereerd dat Sinterklaas dit jaar het museum heeft uitgekozen als zijn verblijfsplaats. Ter ere van dit hoge bezoek wordt de permanente tentoonstelling Feest. Weet wat je viert uitgebreid met extra activiteiten. Voor de vormgeving van het Huis is de vaste decorontwerper van het Sinterklaasjournaal aangetrokken. Charlotte Dematons heeft de illustratie verzorgd, Museum Catharijneconvent gezien vanaf de Nieuwegracht, die wordt gebruikt in al het communicatiemateriaal.

Opening Huis van Sinterklaas
Op 13 november gaat Sinterklaas op audiëntie bij de Burgemeester van Utrecht en daarna gaat hij voor het eerst zijn huis betreden. Om 15.00 uur opent de Sint het Huis van Sinterklaas. Ook hier zijn de kinderen welkom om de opening van het huis bij te wonen. De opening is voor iedereen toegankelijk en er hoeven geen kaarten gereserveerd te worden. Het Huis van Sinterklaas is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, RTV Utrecht en www.pietensint.nl.

Bijlage: Affiche van Huis van Sinterklaas

NOOT VOOR DE REDACTIE ­