Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

013 viert dertiende verjaardag met Triggerfinger

Op zondag 13 november bestaat 013 alweer 13 jaar. Dat wordt gevierd met de komst van het driekoppig Belgisch rockmonster Triggerfinger. Ruben Block, Mario Goossens en Monsieur Paul gaan al een poos door het leven als 'The loudest band in Antwerp', maar inmiddels mag duidelijk zijn dat niet alleen Antwerpen plat gaat voor de muziek van Triggerfinger. De band deed meerdere uitgebreide clubtours door Nederland en België, speelde voor uitverkochte zalen en op alle grote festivals in België en Nederland (waaronder op de hoofdpodia van Pinkpop, Pukkelpop, Lowlands en Rock Werchter). Door de explosieve optredens van het Belgische trio is één ding zeker: een betere band om de dertiende verjaardag van 013 mee te vieren bestaat niet. De voorverkoop start zaterdag 9 juli. Kaarten kosten ¤ 20,00 exxcl. service- en transactiekosten.

Dankzij jaren van hard werken en een Spartaans tourschema heeft Triggerfinger inmiddels een flinke fanschare opgebouwd. De band bracht in 2004 zijn titelloze debuutalbum uit, maar na de release van het tweede album What Grabs Ya? gaat het pas echt hard. Het album wordt meer dan 15.000 keer verkocht in de Benelux en de band doet meerdere uitgebreide clubtours door Nederland en België. Ook in Frankrijk en Zwitserland worden de mensen steeds wilder en krijgt Triggerfinger invitaties voor diverse optredens (zoals een optreden op het prestigieuze tennistoernooi Roland Garros).

Met de release van het vorig jaar verschenen All This Dancin' Around delen de Vlamingen hun definitieve mokerslag uit. Het album wordt een nog groter succes dan voorganger What Grabs Ya? waarmee niemand meer om de Belgische grootmacht heen kan. De dertiende verjaardag van 013 belooft dan ook een explosief feest te worden!

Triggerfinger
Zondag 13 november | aanvang 20.00 uur | zaal open 19.00 uur Tickets ¤ 20,00 (excl. service- en transactiekosteen) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop start zaterdag 9 juli | Voor meer informatie en kaartverkoop bezoek www.013.nl

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /