Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

PERSBERICHT

Nieuwegein, 13 november 2011

Brian Farley verkozen tot Coach van het Jaar

Daags na zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau viel Brian Farley een nieuwe eervolle onderscheiding ten deel. In Praag werd de coach van het Nederlands team dat vorige maand in Panama wereldkampioen honkbal werd, uitgeroepen tot Europees Coach van het jaar. Farley (50) werd in zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke door collega-coaches gekozen uit een vijftal genomineerden, onder wie ook Ivan Rodriguez, coach van de junioren van Scimitars en lid van de staf van Jong Oranje.

De uitreiking van de Award stond gepland voor vrijdag, de eerste dag van het driedaagse congres van de European Baseball Coaches Association, maar werd uitgesteld in verband met de huldiging in Haarlem, waar Farley vanzelfsprekend niet mocht ontbreken.

De bondscoach dankte de Award uiteraard vooral aan de historische prestatie van het Nederlands team in Panama. Ivan Rodriguez leidde de junioren van de Baseball Academy Midden-Nederland naar de nationale Elite-titel. Met Jong Oranje werd hij bovendien Europees kampioen. De overige genomineerden waren Andy Berglund (Tsjechië), Doriano Bindi (Italië) en Ulli Wermuth (Duitsland).

In 2009 werd Steve Janssen, destijds hoofdcoach van landskampioen DOOR Neptunus, gekozen tot Coach van het jaar. De Belg maakte in Panama als pitchercoach deel uit van de staf van Brian Farley. Robert Eenhoorn, vrijdag in Haarlem eveneens geridderd, kreeg in 2005, toen nog als bondscoach, de EBCA Career Achievement Award. Eenhoorn is sinds 2009 technisch directeur honkbal van de KNBSB.



Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond