Ingezonden persbericht


Amsterdam, zondag 13 november 2011

Intocht Sint in Amsterdam 2011: stralend!

Vandaag is Sint aangekomen in Amsterdam, hij had naar eigen zeggen het Spaanse zonnetje meegenomen! Voor de 73e keer heeft de Goedheiligman vandaag zijn jaarlijkse entree gemaakt in de hoofdstad. Door de immense opkomst en met dank aan vele vrijwilligers en sponsors van Sint in Amsterdam was het weer een blij, groots en swingend evenement. Steeds meer kinderen dragen een zwemvest, ook langs de kades en op bruggen. Vrolijkheid & veiligheid gingen hand in hand. Alleen het paard Amerigo had een klein akkefietje...

Hoefijzer verloren

Op het Leidseplein is Sints schimmel Amerigo een hoefijzer kwijtgeraakt. Hoe onhandig, zo vlak voor een avond op de Amsterdamse daken. Gelukkig werd het dier snel geholpen; hij kon 's avonds probleemloos op pad!

Drie primeurs

- Sinds lange tijd is de stoet weer door de Utrechtsestraat getrokken, nu deze er weer patent bij ligt.

- Voor het eerst sinds jaren heeft AT5 de intocht uitgezonden. Zo hebben ook de Amsterdammers die niet langs de route konden staan het evenement kunnen volgen.

- Sint vertrok na afloop van de intocht per limousine naar zijn schip; Amerigo had nog enigszins last van zeebenen en mocht even wennen aan zijn nieuwe hoefijzer.

Sint voelt zich Amsterdammer

Na zijn entree per stoomboot over de Amstel, monsterde Sint met zijn ruim 600 Pieten aan bij het recentelijk geopende vernieuwde Scheepvaartmuseum. Daar werd hij hartelijk ontvangen door burgervader Eberhard van der Laan. Sint liet de burgemeester weten blij te zijn weer in Amsterdam te zijn, z'n favoriete stad. Later zei Sint zelfs dat hij zich net een echte Amsterdammer voelt. Het moge duidelijk zijn: Sint had het naar zijn zin. Bij het verlaten van het balkon op het Leidseplein sprak hij in een onderonsje met zijn Pieten: 'Wat een geweldige dag, jongens!'

Stoet

De bonte stoet met praalwagens, bands, Pieten te paard en op eenwielers, een oude brandweerauto, DJ Piësto en natuurlijk Sint te paard trok vanaf het Scheepvaartmuseum via de Dam en het Rembrandtplein naar het Leidseplein. Kinderpopster Dirk Scheele zong en presenteerde. Pieten hingen aan gevels. Diverse sponsors stelden de pieten in de gelegenheid om leuke dingen uit te delen aan kindjes langs de route. Zo had bijvoorbeeld Bolletje prachtige Pepernotenplu's, het Ouder Kind Centrum vlaggetjes, WeCycle bood Vervanglijstjes aan, Makro gaf kleurplaten weg en Car2Go deelde ballonnen uit. Het was een waar spektakel .

Site wegens succes onbereikbaar

Oplettende kijkers langs de route is misschien opgevallen dat Sint van Amsterdams reclamebureau Woedend! een prachtige nieuwe huisstijl heeft gekregen. Onderdelen daarvan zijn o.a. een nieuw logo met schild en een nieuwe website. Wegens groot succes van de nieuwe site www.sintinamsterdam.nl was deze zondag enige tijd niet bereikbaar, teveel mensen wilden tegelijkertijd op de site. Vanzelfsprekend gaat de organisatie er werk van maken om dit in de toekomst te voorkomen.

SINTINAMSTERDAM.NL

Stichting Sinterklaas Intocht Amsterdam

Noot voor de redactie (