Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zondagmiddagjazz op de Wageningse Berg op 13 november in Hotel de Wageningsche Berg!

Het is weer zover, de tweede zondag van de maand, Jazz op de Berg. Ditmaal met Eline Gemerts.

De in Suriname geboren zangeres Eline Gemerts studeerde zang aan het conservatorium in Nederland. Haar stem is magisch, ongewoon en sprankelend. Zij maakt deel uit van een zeer muzikaal gezin en werd al op jonge leeftijd geïnspireerd door de muziek van o.a. Dinah Washington, Sarah Vaughan en Astrud Gilberto. Haar warme stemgeluid krijgt veel lovende kritieken. In 1997 won Eline met haar band de Heineken Music Award waarna zij met tal van prominente musici optrad in o.a. Carré.

Vele radio-optredens volgden en zij toerde door België, Spanje, Italië, Duitsland en Libanon. Ook is Eline vaak te zien en te horen in radio- en tv commercials. In 2008 kwam haar debuut cd 'Marching' uit. Met haar warme en zwarte stem schakelt Eline Gemerts moeiteloos over van Latin naar Jazz en Swing.

De band bestaat uit: Eline Gemerts, zang, Nick van den Bos, piano, George van Deijl, bas en Menno Veenendaal, drums. Uw gastvrouw is Margot Lennaerts, het geluid wordt verzorgd door Wil Hesen en Ritchie van der Heijden en de organisatie en presentatie is in handen van Tonny van Deijl.

Aanvang 16.00 uur
Entree E 5,00

Denkt u aan een verfrissende lunch voorafgaand aan het optreden of wellicht een verrassend diner na deze heerlijke jazzmiddag.