Ingezonden persbericht


PERSBERICHT LantarenVenster Rotterdam: concert 'African Blues' door The Five Great Guitars feat. HABIB KOITÉ, zondagmiddag 13 november

The Five Great Guitars feat. HABIB KOITÉ: African Blues - zondagmiddag 13 november, aanvang 16:00, entree ¤ 19

De Groningse gitarist Jan Kuiper draait al jaren mee op de Nederlandse podia en blijft zijn publiek verrassen. Met zijn gitaarensemble The Five Great Guitars deelde hij eerder het podium met grootheden als Eric Vaarzon-Morel, Harry Sacksioni en Jan Akkerman. Dit keer brengen Kuiper en consorten als special guest niemand minder mee dan gitarist en zanger Habib Koité, samen met twee percussionisten uit de band van Koité.

In de afgelopen jaren verdiepte Kuiper zich in de rijke muziekcultuur van West-Afrika, uitmondend in het geïnspireerde nieuwe programma African Blues. Met bluesy gitaarlicks, virtuoze patronen, swingende baslijnen en de unieke klanken van Malinees grootmeester Koité, nemen Jan Kuiper, Erwin Java, Zoumana Diarra en Digmon Roovers het publiek mee op een reis door de rijke Afrikaanse muziekcultuur. Speciaal voor dit programma schreven Kuiper en Koité nieuwe nummers met het accent op de grooves en swing van de rijke Afrikaanse muziek. Ook een snufje blues, jazz of pop ontbreekt niet.

African Blues is een uniek en verrassend gitaar- en percussieconcert waarbij niemand stil kan blijven zitten.

Bezetting:
Habib Koité - zang, gitaar
Jan Kuiper - gitaar
Erwin Java - elektrische gitaar
Zoumana Diarra - gitaar, kora, balafon, n'goni
Digmon Roovers - gitaar, bas
Dramane Diarra - vocals, doundoun, percussie, djembé Mousse Pathe M'Baye - sabar, tama, djembé

Kaarten voor dit concert zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl/jazz en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.