Ernst & Young

Ernst & Young en Urgenda werken aan doorbraak elektrische mobiliteit

"Deskundigheid inzetten voor een duurzamere wereld"

11 nov 2011 - Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, maken Urgenda en Ernst & Young bekend te gaan werken aan een doorbraak naar 'elektrische mobiliteit in 2020'. Dit is het directe gevolg van de bestaande lange termijn samenwerking tussen beide partners. Beide partners willen de belangrijkste 'uitdagingen' in kaart brengen die een doorbraak op het gebied van elektrische mobiliteit in de weg staan. Tevens wordt gekeken naar de invloed die elektrische mobiliteit zal hebben op zowel de automotive sector als de sector transport & logistiek. In haar actieplan elektrisch vervoer streeft Urgenda naar een versnelde realisatie van één miljoen elektrische voertuigen in 2020.

Het project bestaat uit twee delen. Ten eerste ontwikkelt Ernst & Young een visiedocument dat de mogelijkheden op het gebied van elektrische mobiliteit in 2020 beschrijft. Het document gaat tevens in op de belangrijkste 'uitdagingen' die een doorbraak van elektrische mobiliteit in de weg kunnen staan. Op basis van de kennis uit het visiedocument wordt vervolgens in fase twee gekeken naar de invloed die elektrische mobiliteit zal hebben op het businessmodel voor de sectoren automotive en transport & logistiek.

Pieter Jongstra, bestuursvoorzitter van Ernst & Young: "Als Ernst & Young zijn we heel blij met deze samenwerking. In de ontwikkeling van deze toekomstvisie kunnen we ons enthousiasme en onze deskundigheid op het gebied van mobiliteit en transport inzetten voor een duurzamere wereld. Binnen ons bedrijf is corporate responsibility (CR) fundamenteel onderdeel van ons denken en doen. Zowel richting cliënten, medewerkers, milieu als samenleving willen we onze prestaties op gebied van duurzaamheid verder optimaliseren."

Urgenda is een actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie in Nederland. "Het is onze missie om de wereld waarin we leven sneller duurzaam te maken", aldus Urgenda directeur Marjan Minnesma. "Dit doen we samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Dankzij de deskundigheid van Ernst & Young kunnen we een gerichte strategie ontwikkelen waarmee we de overgang naar elektrische rijden kunnen versnellen zodat we het aantal elektrische voertuigen van één miljoen in 2020 weten te realiseren."