Ingezonden persbericht


Succesvolle 18e editie Latin Dance Night

Zomerse sfeer en topacts in De Oosterpoort Groningen

Latin Dance Night
Zaterdag 12 november 2011
20.00 - 03.00
De Oosterpoort Groningen
¤31,50 (exclusief servicekosten)

De achttiende editie van de Latin Dance Night afgelopen zaterdag was een groot succes. Ruim 1420 bezoekers vonden moeiteloos hun weg naar De Oosterpoort in Groningen. Dit jaar kon men in verschillende zalen zoals de Habana Ballroom en de Sala Santo Domingo genieten van internationale top-acts als Jimmy Bosch met Herman Olivera en het Gerardo Rosales Orquesta, Manolito y su Trabuco, Croma Latina en Suzanna Lubrano.

Hoogtepunten
In de grote zaal was het de formatie Jimmy Bosch and Herman Olivera & Gerardo Rosales Orquesta die al vroeg op de avond de show stal. Samen met het massaal toegestroomde publiek zette zij de juiste toon neer voor de rest van de avond met onweerstaanbare ritmes en melodieën. Het gerenommeerde orkest van Gerardo Rosales, die dit jaar zijn 30 jarig bestaan als salsa en latin muzikant viert, nodigde de twee internationale grootheden uit, speciaal voor de Latin Dance Night.

Manolito y su Trabuco uit Cuba bewees daarna één van de grootste in het genre te zijn. Zijn energieke optreden maakte hem heer en meester over het publiek. Manolito Simonet is één van de populairste artiesten uit Cuba. Met zijn band Trabuco is hij een vernieuwer binnen de salsa als grondlegger van de timba: de Cubaanse, meer felle variant van salsa. Ook op de internationale podia geldt Manolito al jaren als een gevestigde waarde, die met originele arrangementen diverse stijlen van de Cubaanse muziek je om de oren laat knallen.

Verassing van de avond was Croma Latina uit Italië die een jonge en energieke show bracht waarop hartstochtelijk gedanst werd. Croma Latina is momenteel dé latin band van Italië en ook ver daar buiten. De muziek van Croma Latina combineert de sensualiteit van twee echte Latin-talen, Spaans en Italiaans en mixt dat met frisse latin en bachata beats

Zoukliefhebbers konden genieten van Suzanna Lubrano, een van de grootste zoukkoninginnen ter wereld. Tijdens haar optreden kon men niet alleen dansen op zouk en kizomba maar ook R&B en traditionele Kaapverdische stijlen als de Funana en Coladeira. Vooral in Afrikaanse landen als Angola, Mozambique en Kaapverdië trekt Suzanna duizenden mensen naar haar concerten.

Naast deze acts speelden ook Asere (Cuba), Alexander Acosta (Cuba), Combinatie XVI (Nederland) en Frank Torres (Nederland) op de Latin Dance Night.

Meer dan muziek
Traditioneel konden bezoekers tijdens de Latin Dance Night genieten van een keur aan dansworkshops en demonstraties, gegeven door dansscholen uit Groningen maar ook daarbuiten. Dit jaar met een aantal exclusieve nieuwe koppels en docenten uit binnen en buitenland. Voor een hapje en drankje kon men terrecht op El Mercado. Een marktplein met cocktailbar, Venezolaanse en Surinaamse keuken, schaafijsbar, dansschoenenwinkel en CD-shop.

Foto's & video's
De Latin Dance Night bewees wederom met zijn sfeer, enthousiast en divers publiek en grote verscheidenheid aan artiesten, workshops en dansdemonstraties hét salsa en latin evenement van Noord Nederland te zijn. Foto's, video's en meer zijn in de loop van komende week te vinden op website van de Latin Dance Night.




Ingezonden persbericht