Gemeente Helden

DOK Theater en DOK Café mogelijk gesplitst

Het college van Peel en Maas onderzoekt momenteel of en hoe Café DOK6 afgesplitst kan worden van het theater DOK6. Dit gebeurt in het kader van een voorstel over de toekomst van Dok6 dat begin februari 2012 in de gemeenteraad besproken wordt.

Sinds de oprichting van DOK vormen Theater en Café één geheel. Daarnaast functioneert DOK Cinema als zelfstandige eenheid. Het oorspronkelijke idee was dat met de inkomsten van DOK Café de uitgaven van Dok Theater bekostigd konden worden. Drie jaar geleden bleek deze veronderstelling niet overeen te komen met de feitelijke situatie. Sindsdien wordt DOK Theater gesubsidieerd door de gemeente Peel en Maas. Toen is de afspraak gemaakt dat in 2011 bezien zou worden of en hoe deze subsidie zou worden voortgezet.

Het uit elkaar houden van de exploitaties van het cafégedeelte en het theatergedeelte blijkt een ingewikkelde aangelegenheid, zolang beide deel uitmaken van een en dezelfde organisatie. Veel zaken in en rond DOK6 kunnen mogelijk eenvoudiger en transparanter worden als het theaterdeel en het cafédeel worden gescheiden. Dat zou kunnen als het theater geëxploiteerd wordt door een onafhankelijke stichting. Als deze splitsing wordt uitgevoerd bestaat DOK6 voortaan uit drie afzonderlijke eenheden: DOK Theater, DOK Café en DOK Cinema.

Het college brengt momenteel het hoe en wat van genoemde splitsing in kaart. Het college is van plan om mede op basis hiervan een voorstel aan de gemeenteraad te doen over de toekomst van DOK6. Het streven is erop gericht om dit voorstel in de eerste raadsvergadering van 2012 - die is gepland voor begin februari - in de raad te brengen.