Gemeente Breda

Herinrichting speelveld Schoutenlaan
De Gemeente Breda start in het voorjaar 2012 met het herstellen en opnieuw inrichten van het speelveld aan de Schoutenlaan. Dat is nodig omdat voor de aanleg van het fietsviaduct een grondruil heeft plaatsgevonden. Hierdoor moeten de huidige HUP (hondenuitlaatplaats) en het speeltuintje verplaatst worden.

Wat gaat er gebeuren

De huidige HUP wordt ongeveer 200 meter verplaatst naar de hoek van de speelweide aan de Schoutenlaan (zie ontwerpschets hieronder). Om de hup heen komt een groen hekwerk met een toegangspoort aan de straatzijde. Het speeltuintje op de huidige plek verdwijnt. Daarvoor in de plaats komen in de speelweide enkele nieuwe speeltoestellen. Het huidige voetbalveldje wordt vervangen door een kleiner kunstgrasveldje van 15 x 25 meter. Dit veldje krijgt twee ballenvangers van 2,90 meter hoogte aan de korte zijden en een één meter hoog hekwerk langs de lange zijdes. De hekwerken zijn donkergroen waardoor ze opgaan in het groene karakter van het speelveld.

In overleg met de dorpsraad en een vertegenwoordiging van bewoners uit de Schoutenlaan is voor de inrichting van het speelveldje een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp treft u hieronder aan.

Wat betekent dit voor u

De werkzaamheden starten na de winterperiode. Dit kan enige overlast geven. U ontvangt tegen die tijd nog een Breda bericht over de start van de werkzaamheden. Het speelveld kan in het voorjaar 2012 in gebruik genomen worden.

De dorpsraad en een werkgroep bewoners uit de Schoutenlaan ondersteunen de herinrichting van het speelveld.

Informatie

Voor meer informatie over de inrichting van het speelveld en de aanleg van het kunstgrasvoetbalveldje kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer met de heer E.L.O. Riemens van de Gemeente Breda, directie Beheer. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (076) 529 94 33 of via e-mailadres: elo.riemens@breda.nl.

Voor specifieke informatie over de verplaatsing van de hondenuitlaatplaats kunt u contact opnemen met de heer M.A.T. Hendrickx, hondenwachter Gemeente Breda. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (076) 529 93 64 of
via e-mailadres:mat.hendrickx@breda.nl.