Groen!

Stefaan Van Hecke vervangt Meyrem Almaci als Kamerfractieleider Ecolo â Groen!

door Stefaan Van Hecke (federaal parlementslid), Meyrem Almaci (federaal parlementslid) op 12 november 2011 in "Algemeen"

Kamerlid Stefaan Van Hecke (Groen!) vervangt vanaf maandag Kamerlid Meyrem Almaci ( Groen!) als fractieleider van de Ecolo - Groen! Fractie in het federale parlement. Meyrem Almaci blijft uiteraard zetelen in de Kamer en zal zich tevens volop gooien op de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen.

"Ik ben uiteraard zeer blij met deze aanstelling. Het zijn zeer boeiende tijden om aan het hoofd te staan van de enige tweetalige fractie in het federale parlement. Wanneer er de komende weken eindelijk een regering zal zijn, zullen we de enige linkse oppositie vormen. Dat wordt een uitdaging die ik met beide handen aangrijp", aldus kersvers fractieleider Stefaan Van Hecke.

Meyrem Almaci is lijsttrekker voor Groen! bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Zij zal er de strijd aangaan met Patrick Janssens (sp.a) en Bart De Wever (N-VA). "De beslissing om het fractieleiderschap door te geven, heb ik genomen toen duidelijk werd dat ik de groene Antwerpse lijsttrekker zou worden. Daar moet ik voldoende tijd en ruimte voor vrij kunnen maken. Het fractieleiderschap is een boeiende job, maar ik ga nu voluit voor de Antwerpse uitdaging. Na vier jaar staat de groene fractie in het parlement op rails. Ik geef de fakkel daarom met een gerust gemoed door aan Stefaan", legt Almaci uit.

Van Hecke en Almaci benadrukken dat ze samen verder zullen blijven strijden voor ecologische en sociale hervormingen. Almaci zal zich verder toeleggen op het dossier Dexia, terwijl Van Hecke erover zal waken dat de toekomstige regering Di Rupo geen kille en a-sociale besparingsregering wordt. "Wij zullen niet aanvaarden dat de gewone man de rekening van de economische crisis betaalt. Hervormingen zijn absoluut noodzakelijk, maar wel op een manier dat iedereen er beter op wordt, niet enkel de 1% rijken", besluit Van Hecke strijdvaardig.

Stefaan Van Hecke is al langer politiek actief. Zo was hij van 1996& tot 2006 provincieraadslid in Oost-Vlaanderen. Ook daar werd hij trouwens snel verkozen tot fractieleider. In 2004 werd hij ook gemeenteraadslid in Merelbeke. In 2006 koos hij definitief voor de gemeenteraad en trok de Groen!-lijst in Merelbeke. Met groot succes, want Groen! haalde in 2006 net geen 14% en veroverde zo 4 zetels. Sinds 2007 zetelt hij in de Kamer, waar hij ondermeer actief was in de bijzondere commissies 'fiscale fraude' en 'treinramp in Buizingen' en 'seksueel misbruik'.

IFRAME:
//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fgroen.be%2Factual iteit%2FNieuwsflash-stefaan-van-hecke-vervangt-meyrem-almaci-als-kamerf ractieleider-ecolo--groen_2414.aspx&send=false&layout=standard&width=45 0&show_faces=true&action=like&colorscheme=light&font&height=80&appId=27 6556572364194

Contact: Stefaan Van Hecke