Politie Twente

Actieweek succes
Rijssen-Holten, Wierden en Hellendoorn In de week van 31 oktober tot en met 4 november hebben de teams Rijssen-Holten, Wierden en Hellendoorn, een zogenaamde actieweek gehouden. Onder meer op basis van signalen (bijvoorbeeld verkeersovertredingen of overlast in wijken) van bewoners en gemeenteraadsleden werden diverse controles gehouden. Tevens werd samen met de gemeente Hellendoorn en Kadera een filmavond georganiseerd. Ook werd er voorlichting gegeven aan de opsporingsambtenaren van de gemeenten, gemeenteraadsleden en brandweer over de gevaren van hennepkwekerijen.

Waarom actieweek:
De actieweek is bedoeld om naast de gebruikelijke werkzaamheden en controles extra zichtbaar te zijn en te laten zien dat we elke melding serieus nemen. Het hoofddoel is laagdrempeliger te worden zodat inwoners vaker meldingen gaan doen van overlast of verdachte zaken. Met name zijn meldingen nodig om de prioriteit van wijkzaken te bepalen. Tevens heeft het tot doel om gemeenteraadsleden een kijkje achter de schermen te geven wat het werk van de politie inhoudt.

Wat werd gecontroleerd:
Er is gedurende de week gecontroleerd op parkeeroverlast bij scholen. Er werden geen parkeerovertredingen geconstateerd. Wel wil de politie de ouders (zes bestuurders kregen een boete) erop attenderen dat het gebruik van een autogordel, ook voor kleine afstanden, verplicht is en dat het de veiligheid van hen en hun kinderen vergroot.

In de gemeente Hellendoorn is op verzoek van bewoners gecontroleerd op de naleving van gesloten verklaringen in de straten Dorpsstraat, Boomcateweg en de Klokkendijk. Omdat omwonenden onverwacht geconfronteerd worden door inrijdende auto's kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Zeventien bestuurders werden bekeurd omdat zij er toch inreden met hun auto.

Aan de viswateren in Holten, Markelo, Enter en Hellendoorn werden alle vissers gecontroleerd of zij in het bezit waren van de juiste documenten. Er zijn geen overtredingen geconstateerd.

Omdat uit de vorige actieweek is gebleken dat van een drugscontrole op scholen een preventieve werking uitgaat, is ook deze week weer op drie middelbare scholen een controle gehouden. Er werden tot ieders geruststelling geen drugs aangetroffen. Drugsgebruik blijft een aandachtspunt.

Er werd op basis van meldingen gecontroleerd op jeugdoverlast. Er is gecontroleerd op schoolpleinen, een park en in het centrum van Enter, Nijverdal en Rijssen. Alle aanwezige jeugd is aangesproken. Er is op dat moment geen overlast geconstateerd, wel zijn namen genoteerd zodat we inzichtelijk krijgen welke jeugd zich daar ophoudt.

In alle gemeenten zijn op diverse locaties verkeerscontroles gehouden. Dit omdat omwonenden het gevoel hebben dat er veel te hard wordt gereden. Hierbij werd gecontroleerd op snelheid in de woonwijken, gebruik van fietsverlichting, fietsen in voetgangersgebied en het niet handsfree bellen. Opvallend was de gevaarlijke situatie aan de Almelosestraat in Wierden. Hier negeren de fietsers massaal de verplichte rijrichting, en gingen aan de verkeerde kant langs de vluchtheuvel om hun weg te verkorten. Vijfendertig fietsers zijn hiervoor bekeurd. Samen met gemeente gaat bekeken worden of er maatregelen getroffen moeten worden.

Vrijdag werd de actieweek afgesloten met een multidisciplinaire verkeerscontrole op de N347 in Enter. De belastingdienst legde voor ruim 355 duizend euro beslag.

Actieweek succes:
Hoewel de inwoners van de gemeenten niet massaal naar de filmavond zijn gekomen, kijken politie, gemeente en Kadera toch terug op een geslaagde avond. Bezoekers gaven aan dat zij op een prettige manier informatie over huiselijkgeweld hebben gekregen. Ook tijdens de controles zijn agenten aangesproken door verbaasde bewoners, dat er op zaken gecontroleerd werd waarvan zij het idee hadden dat de politie toch niets zou doen. Al met al een geslaagde actieweek die zeker in 2012 weer gehouden gaat worden. Dus alle tips over zaken waar we volgend jaar extra aandacht moeten besteden zijn welkom.

Schennispleger
Enschede
Aan de Oostervelderblokweg is donderdag 10 november omstreeks 16.15 uur een schennispleger gesignaleerd door twee meisjes uit Enschede (13 en 14 jaar).

De meisjes fietsten naar huis vanuit de Geessinkweg. Op het pad dat langs de hockeyvelden loopt in de richting van de Oostervelderblokweg zagen zij een man urineren. Op de Oostervelderblokweg stopten zij een ogenblik. Op dat moment stond dezelfde man, met ontbloot onderlijf, langs de Oostervelderblokweg. De meisjes fietsten snel weg in de richting waar ze vandaan kwamen. De man fietste achter hen aan, maar de meisjes wisten hem kwijt te raken.

Het signalement van de man:
. Blanke man
. Tussen de 30 en 40 jaar
. Kaal of kortgeschoren
. Fors postuur
. Droeg een dikke bruine winterjas en bruine bergschoenen . Reed op een herenfiets

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die deze schennispleger ook hebben gezien of die weten wie de man is. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Zuid 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011107312)

Auto over de kop
Almelo
Een 21-jarige vrouw uit Losser is vrijdag 11 november gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De vrouw was omstreeks 13.30 uur op de A35 links ter hoogte van hectometerpaal 49,9 met haar auto over de kop geslagen. Zij verklaarde naderhand dat zij een klapband had gekregen en haar voertuig hierdoor niet meer onder controle had. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. (2011107438)

Vrouw gewond bij aanrijding
Wierden
Op de kruising Nijverdalsestraat / Rondweg Wierden heeft vrijdag 11 november omstreeks 19.40 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een paardentrailer. Hierbij raakte een 78-jarige vrouw uit Wierden gewond.

De 78-jarige vrouw zat als passagier in de personenauto met haar 77-jarige man uit Wierden. Deze wilde vanaf de Haarkampsweg de kruising oversteken. Van rechts kwam op dat moment een paardentrailer, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Weerselo. Een aanrijding was het gevolg. De 78-jarige vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De 77-jarige man, 24-jarige vrouw en de vier paarden die werden vervoerd in de trailer, kwamen met de schrik vrij. (201107555)

Botsing fietsers
Enschede
Vrijdag 11 november is een 51-jarige vrouw uit Enschede gewond geraakt bij een ongeval met de fiets.

De vrouw fietste omstreeks 19.40 uur samen met een 50-jarige man uit Enschede over de Hengelosestraat. Om onbekende reden raakten de sturen van hun fietsen elkaar, waardoor de vrouw ten val kwam. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011107550)

Controle met Spoorwegpolitie
Enschede
Politie Twente heeft in samenwerking met de Spoorwegpolitie vrijdag 11 november tussen 14.00 en 20.30 uur een controle gehouden aan het Stationsplein.

Eén persoon, een 35-jarige man uit Enschede, werd aangehouden op verdenking van het dealen van harddrugs en er zijn vier personen bekeurd (door rood overweglicht rijden 1x, verstoren van de openbare orde 2x, in bezit hebben van een steekwapen 1x). Ook werden twee openstaande boetes geïnd. (2011107540 / 2011107533)

Onder invloed van alcohol in de auto Enschede
Van een 36-jarige man uit Enschede is in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 november het rijbewijs ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurd had.

Omstreeks 02.10 uur kreeg Politie Twente een melding dat een auto tot stilstand was gekomen tegen een hekwerk op de kruising Auke Vleerstraat / Kanaalstraat. De bestuurder zou lopend zijn vertrokken. Ter plaatse gekomen agenten spraken met getuigen, die de man een woning hadden zien binnengaan aan de Jupiterstraat. De agenten gingen naar de woning en de vermoedelijke bestuurder deed open. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval. Op het politiebureau wees de ademanalyse 1,22 promille uit, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2011107640)

Verkeerscontroles
Politie Twente heeft vrijdag 11 november verkeerscontroles gehouden.

Enschede
Naar aanleiding van klachten werd tussen 08.15 en 11.30 uur gecontroleerd op snelheid in de 30 kilometerzone in de Floraparkstraat. Van de 493 passanten reden er 129 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 56 km/u. (2011107404)

Tubbergen
Aan de Ootmarsumseweg is in de ochtend een gordelcontrole gehouden. Tien personen werd verbaliseerd voor het niet dragen van de gordel. (2011107373)

Twee mannen met gestolen navigatiesystemen aangehouden Oldenzaal
Politie Twente heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 november twee Enschedeërs (34 en 36 jaar) aangehouden op verdenking van diefstal uit auto dan wel heling.

Surveilleerde agenten controleerde hun auto aan de Enschedesestraat. De 34-jarige bleek nog 36 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. De man had drie navigatiesystemen in zijn bezit. Bij onderzoek werd duidelijk dat deze vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal uit auto's. Beiden mannen zijn aangehouden voor diefstal uit auto / heling en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum. De politie onderzoekt of er sprake is van diefstal of heling. (2011107632)

Hennepplantage ontdekt

Hengelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd vrijdag 11 november omstreeks 10.00 uur een net geoogste hennepkwekerij in een woning aan de Krabbenbosweg in Hengelo aangetroffen.

Op de zolder werd een deels ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. In de woning lagen diverse restanten van hennepplanten. Het vermoeden bestaat dat er circa 100 hennepplanten hebben gestaan. De plantage is in opdracht van de officier van justitie ontruimd. De stroom werd legaal afgetapt. Tegen de bewoner, een 50-jarige man, zal proces-verbaal worden opgemaakt (2011107271)

Inbraak in bedrijf
Enschede
Bij een uitgeverij aan de Gerfertsingel is tussen donderdagavond 10 november en vrijdagmorgen 11 november een inbraak gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen.

Er is voornamelijk geld gestolen. Getuigen hebben donderdag omstreeks 20.15 uur vier mannen bij het kantoorpand zien weglopen. Een duidelijk signalement kon echter niet gegeven worden.

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die wellicht ook iets van deze inbraak hebben gezien of die iets verdachts hebben opgemerkt in de Getfertsingel, tussen de Burgemeester van Veenlaan en de Zuiderval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede West: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (2011107351)

Inbraak in snackwagen
Haaksbergen
Tussen donderdag 10 november 18.00 uur en vrijdag 11 november 09.00 uur is ingebroken in een snackwagen die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Trompstraat. Er werd geld weggenomen.

Politie Twente is op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die iets van deze inbraak hebben gezien of die iets verdachts hebben opgemerkt in (de omgeving van) de Trompstraat. Zij worden verzocht zich te melden door te bellen met het algemene nummer van Politie Twente, Team Haaksbergen, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (2011107282)

Twee verdachten aangehouden voor bestelen dronken man Hengelo
Politie Twente heeft zondag 13 november, twee verdachten op heterdaad aangehouden terwijl zij een dronken man beroofden van zijn horloge.

Omstreeks 06.00 uur werden agenten door beveiligingsmedewerkers op de hoogte gesteld dat zij een dronken man op een bankje aan de Marktstraat hadden gezet omdat de man niet meer op zijn benen kon staan. De gearriveerde agenten zien de man (27-jarige Hengeloër) inderdaad zitten en als zij in zijn richting lopen zien zij dat twee mannen een horloge van zijn arm halen en dat een van de mannen dit in zijn zak stopt. Hierop worden beide mannen (17-jarige Hengeloër en een 25-jarige Apeldoorner) aangehouden. De drie mannen zij overgebracht naar het politie arrestantencentrum. Twee voor verder onderzoek en één om zijn roes uit te slapen. (2011107910)

Aanrijding giertank met hond
Geesteren (gem Tubbergen)
Zaterdagmiddag 12 november omstreeks 14.00 uur rijdt een 21-jarige man uit Manderveen met een volle giertank over de Hardenbergerweg. Ter hoogte van de voormalige zuivelboerderij rent plotseling een hond de weg op. Hij kan een aanrijding niet voorkomen en raakt de hond. Door zijn uitwijkmanoeuvre kantelt de giertank en komt dwars over de weg te liggen, waarna alle gier uit de tank stroomt. De 21-jarige blijft ongedeerd. De hond heeft het ongeval niet overleefd. De 39-jarige eigenaar van de hond zal zijn verzekering in kennis stellen. Het opruimen van de weg heeft tot 16.30 uur geduurd. (2011107749)

Overlast vuurwerk
Rijssen
Twee mannen en een vrouw (25, 20 en 25 jr) uit Rijssen hebben zondagnacht 13 november omstreeks 03.00 uur, alle drie een proces-verbaal gekregen voor het afsteken van vuurwerk aan de Walstraat in Rijssen. Afsteken van vuurwerk
Vuurwerk afsteken mag alleen tijdens de jaarwisseling van 31 december 10.00 uur 's ochtends tot 1 januari 02.00 uur 's ochtends. Afsteken of voorhanden hebben buiten deze tijden kan worden bestraft met een geldboete. Het afsteken van vuurwerk bij bijzondere gebeurtenissen (uitgezonderd de jaarwisseling) is verboden. Van dit verbod kan ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente. Wanneer de ontheffing wordt verleend, moet het vuurwerk worden afgestoken door een erkend bedrijf. (2011107885)

Vernieling Terrasscherm
Oldenzaal
Een 24-jarige man uit Oldenzaal is zondagnacht 13 november omstreeks 03.30 uur aangehouden omdat hij aan de Groote Markt een terrasscherm heeft vernield. Vermoedelijk is een voorafgaande ruzie, de oorzaak dat hij zich heeft afgereageerd op het scherm, de aanleiding van de vernieling. De 24-jarige was echter in verband met alcoholgebruik niet in staat een verklaring af te leggen, hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2011107854)

Eenzijdig ongeval
Weerselo
Een 19-jarige automobiliste uit Goor is bij een eenzijdig ongeval op zaterdag 12 november omstreeks 19.00 uur licht gewond geraakt. De 19-jarige reed over de Bornsestraat en is ter hoogte van de Kemermanweg/ Zomerdijk vermoedelijk verblind door groot licht van een tegenligger. Daardoor is zij vermoedelijk te ver uitgeweken en tegen een naastgelegen houtwal tot stilstand gekomen. Politie Twente, team Dinkelland onderzoekt de zaak en vraagt de tegenligger of andere getuigen van dit voorval zich te melden via 0900-8844. (2011107791)

Buit aangetroffen, autokraker spoorloos Enschede
Zaterdagavond 12 november omstreeks 20.15 uur zien twee mannen dat er in twee auto's aan de Ruyterlaan wordt ingebroken. Hoewel één van hen achter de autokraker aangaat weet deze toch te ontkomen. De gealarmeerde politieagenten zoeken de omgeving af maar treffen de verdachte niet meer aan. Wel vinden zij goederen die uit de auto's afkomstig zijn. Op basis van het gegeven signalement van de verdachte en aangetroffen achtergelaten goederen vermoedt de politie dat het om een 38-jarige Enschedeër zonder vaste woon of verblijfplaats gaat. Signalement van de 38-jarige verdachte is, donkere huidskleur, 1.80 m lang, zwarte parkajas en zwarte broek. Heeft u informatie over zijn verblijfplaats of andere relevante informatie die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak. Neemt u dan contact op met Politie Twente, team Enschede-centrum via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. (2011107805)

Meisje van fiets en tas beroofd Enschede
Zaterdagavond 12 november heeft een 16-jarige Enschedese aangifte gedaan van beroving van haar fiets en haar tas. Zij verklaart dat zij omstreeks 22.15 uur over de Knalhutteweg fietst als zij voor het fietstunneltje plotseling door een onbekende man van de fiets geduwd wordt. Onder bedreiging moet zij de fiets en haar tas afstaan. De man fietst op haar blauwe fiets weg met zijn eigen fiets naast zich in de richting van de Vlierstraat. Zij belt direct haar moeder en gaan dan naar het politiebureau. Het signalement van de verdacht is als volgt: Blank tot licht getinte man, tussen 18 en 25 jaar, ongeveer 1.75 -1.80 m lang en droeg donkere kleding. Tevens vermist de 16-jarige haar tas dit is een imitatie krokodillenleren zwarte tas. Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u andere relevante informatie, neemt u dan contact op met Politie Twente, recherche Enschede via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011107816)

Rijbewijs ingevorderd na eenzijdig ongeval Enschede
Politie Twente, team Enschede heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november een 67-jarige Enschedeër aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt.

Omstreeks 00.30 uur krijgt de politie melding dat een auto vastzit op een uitstekende put in het opengebroken wegdeel van de Lindestraat. Ter plaatse treffen zij een 67-jarige automobilist aan die probeert zijn auto van de put af te rijden en daardoor een geparkeerde auto raakt. De 67-jarige wordt hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag is 1,11 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2011107824)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Zaterdag 12 en zondag 13 november 2011 Telefoon: 053-4555588

---- --