Politie Zeeland


---

1812-2011 Drugscontrole in Breskens
Zaterdag werd tussen 13.15 uur en 19.30 uur een grootscheepse drugscontrole gehouden op het Veerplein in Breskens.

Tijdens de drugscontrole, waarbij gebruikgemaakt werd van een drugshond, werden auto's, bromfietsen en het openbaar vervoer gecontroleerd. In totaal werden vijftien personen aangehouden en werd 72,2 gram hennep, 14,7 gram hasj en 1,4 gram cocaïne in beslag genomen. Van de aangehouden personen hadden er acht de Belgische, twee de Franse, twee de Spaanse, één de Somalische, één de Burandeese en één de Poolse nationaliteit. Zeven personen betaalden gelijk de transactie van ¬ 400,- en zeven personen hebben een dagvaarding uitgereikt gekregen. Zij mogen zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. Tegen één persoon werd proces-verbaal opgemaakt wegens verzijk de transactie van E 400,- en zeven personen hebben een dagvaarding uitgereikt gekregen. Zij mogen zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. Tegen één persoon werd proces-verbaal opgemaakt wegens verzet tijdens de aanhouding.

1813-2011 Inbraken in woningen in Zeeuws-Vlaanderen
Zaterdag werd ingebroken in drie woningen in de regio Zeeuws-Vlaanderen.
Uit een woning in Smetstraat in Nieuw Namen werden sieraden, parfum en enkele honderden euro's gestolen. Uit een woning in de Rossinestraat in Terneuzen werden een horloge en een computer weggenomen. Tot slot werd ook een woning in de Kasteelstraat in Philippine bezocht, voor zover bekend werden uit deze woning geen goederen gestolen.

1814-2011 Aanhoudingen voor vernieling, Vlissingen
De politie heeft zondag rond 00.30 uur op de Gildeweg in Vlissingen vier jongens van 17 en 18 jaar, allen afkomstig uit de gemeente Vlissingen, aangehouden wegens vernieling.
De jongens, die roken naar het gebruik van alcohol, hadden twee tuinhuisjes op een terrein aan Gildeweg vernield. Hierbij waren nog enkele anderen betrokken, maar die reden per scooter en fiets weg, toen de politie kwam. De vier jongens die werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging en vernieling, probeerden er, tevergeefs, lopend vandoor te gaan. Zij zijn naar Torentijd gebracht en de politie heeft de zaak nog in onderzoek.


1815-2011 Man beroofd in Middelburg
Op de Goese Korenmarkt in Middelburg werd zaterdag rond 00.50 uur een 73-jarige Middelburgse man beroofd.
De man liep vanaf de Sationsrestauratie richting de Touwbaan en werd al vanaf de Loskade gevolgd. Op de Goese Korenmarkt sprong zijn achtervolger op zijn rug en beiden kwamen ten val. Er ontstond een worsteling waarbij de 73-jarige man enkele keren werd geslagen. De aanvaller eiste geld en de 73-jarige man heeft hem enkele euro's gegeven, daarna ging deze persoon er vandoor richting de Kinderdijk.

---- --