Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Inbraak winkels, ruiten vernield | | In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november zijn er ruiten vernield van twee winkels. Een supermarkt aan de Asselsestraat en een slijterij aan de Adelaarslaan waren het doelwit. Er is onder meer geld weggenomen.

Omstreeks 02:15 uur kreeg de politie de melding van de vernielde ruit bij de slijterij. Het is nog onduidelijk wat er precies is weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 06:40 de melding van de vernielding van een ruit van een supermarkt aan de Asselsestraat. Men had een ruit vernield en ging er met een geldbedrag uit de winkel vandoor.

De politie is een onderzoek gestart naar beide inbraken. Onderdeel van dit onderzoek of de beide inbraken verband houden met elkaar.

2011159986-1, 2011159888-1

|     |Apeldoorn - Vrouwen aangehouden voor openbreken auto      |
De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november een 25-jarige vrouw uit Apeldoorn en een 54-jarige vrouw uit Epe aangehouden. De vrouwen werden betrapt op het openbreken van een auto in een parkeergarage aan De Eglantier in Apeldoorn.

De melding van een verdachte situatie kwam omstreeks 00:55 uur binnen bij de politie. Een getuige zag dat twee personen zich verdacht ophielden in de parkeergarage. Agenten gingen een kijkje nemen en troffen in de parkeergarage de twee vrouwen aan. De 25-jarige stond naast een auto waarvan een ruit was vernield. Beide vrouwen gingen bij het zien van de agenten er vandoor. De 25-jarige vrouw werd achterhaald en meegenomen naar het politiebureau. De 54-jarige vrouw werd even later in het centrum van Apeldoorn aangehouden. Beide vrouwen zijn ingesloten voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011159857-1

|     |Apeldoorn - Rijbewijs ingevorderd van scooterrijder       |
De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november het rijbewijs ingevorderd van een 55-jarige man uit Apeldoorn.

Agenten zagen omstreeks 03:30 uur de man rijden over de Laan van Spitsbergen in Apeldoorn. De man slingerende met zijn scooter over de weg. Hij werd gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,4 waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

2011159885-1

|     |Apeldoorn - Automobilist onder invloed tegen paal         |
De politie heeft zondagochtend 13 november een 25-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man reed op de Deventerstraat in Apeldoorn tegen een paal aan en bleek onder invloed van alcohol. Het vermoeden bestaat dat de man ook onder invloed was van drugs. Er is een bloedproef van hem afgenomen.

De politie kreeg omstreeks 07:20 uur de melding van de aanrijding. De 25-jarige automobilist kwam op de Deventerstraat tegen een bedieningspaal aan op het fietspad. De man was zichtbaar onder invloed. De blaastest wees het gebruik van alcohol uit waarop de man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,6. Zijn bijrijder verklaarde dat de 25-jarige man op de Rijksweg van Teuge naar Apeldoorn onder het viaduct een passerende auto had geraakt en was doorgereden. De eigenaar van deze auto wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844 voor het doen van aangifte. Ook bleek dat de automobilist meerdere keren over de verkeerde weghelft had gereden. De automobilist kon amper op zijn benen staan waarop het vermoeden ontstond van het gebruik van verdovende middelen. Er is een bloedproef van de man afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

2011159985-1

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor mishandeling             |
De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november een 52-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man was in het centrum van Apeldoorn betrokken bij een vechtpartij. Hierbij liep een vrouw verwondingen op aan haar hand. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 04:20 uur een groepje mensen staan op de Hoofdstraat. Omstanders riepen dat een man met een mes had gedreigd en was weggerend. De achtervolging naar deze man werd ingezet waarop hij werd achterhaald en aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij het incident raakte een vrouw gewond aan haar hand. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

2011159938-1

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor winkeldiefstal met geweld|
De politie heeft zaterdagavond 12 november een 42-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man bedreigde winkelpersoneel in een supermarkt aan de Deventerstraat en ging er vervolgens met rookwaar vandoor.

De politie kreeg omstreeks 18:45 uur de melding van de winkeldiefstal. De man bedreigde een caissière en wilde geld. Toen dit niet lukte ging hij er met rookwaar vandoor. Dankzij een goed signalement kon de politie de man even later in het centrum van Apeldoorn aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011159770-1

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --