Politie Noord- en Oost Gelderland

|Aalten - Jongeren hebben fietsverlichting goed in orde | | De politie heeft zaterdagavond zo'n 200 jongeren gecontroleerd op hun fietsverlichting rondom jongerencentrum Ivarca in Aalten. De politie was blij verrast dat het grootste gedeelte van de jongeren hun verlichting in orde had.

Op het kruispunt Varsseveldsestraatweg/ Halteweg werd tussen 22:00 uur en 23:30 uur een controle gehouden specifiek gericht op fietsverlichting. Er kwamen ongeveer 200 jongeren langs waarvan er 12 zijn bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Deze jongeren kregen een setje ledlampjes om toch veilig thuis te komen. De politie is blij verrast dat de meerderheid van de jongeren hun verlichting in orde had.

De komende tijd wordt op verschillende plekken in Noord- en Oost Gelderland gecontroleerd op fietsverlichting. Het voeren van goede fietsverlichting is van levensbelang in de donkere maanden van het jaar. De politie kondigt de controles regelmatig aan en hoopt dat niet alleen fietsers, maar ook ouders, er de komende maanden scherp op letten dat jong en oud goed verlicht de weg op gaat. Denk aan schoolgaande kinderen in de ochtendspits, maar ook aan jongeren die 's avonds en 's nachts de weg op gaan, bijvoorbeeld op weg naar een sportclub of tijdens het uitgaan.

Bekeuring en thuiskomertje
Fietsers die zonder goede verlichting de weg op gaan, kunnen rekenen op een bekeuring van 40 euro. Voor dit bedrag had de fietser zijn verlichting al meerdere keren kunnen vervangen. Met de komst van ledverlichting is goede verlichting niet duur en zeer eenvoudig te monteren. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website; www.ikvalop.nl

2011159853-1

|     |Beltrum - Computer weg bij woninginbraak                  |
Tussen maandag 7 en zaterdag 12 november is er ingebroken in een woning aan de Huurninkallee in Beltrum. Er is onder meer een computer ontvreemd.

De inbraak is zaterdagochtend ontdekt. Er zijn diverse goederen ontvreemd. Men kwam binnen door een raam te forceren. De politie is een onderzoek gestart. 2011159624-1

|     |Ulft - Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed            |
De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige man uit Etten. De automobilist viel op door zijn rijgedrag en bleek onder invloed van alcohol.

De man reed omstreeks 03:10 uur over de Mr. Reigerstraat in Ulft en viel op door zijn rijgedrag. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Ook de blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij een promillage van 1,9 waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

2011159875-1

|     |Ulft - Jongen aangehouden voor openbare schennis          |
De politie heeft vrijdagmiddag 15 november een 16-jarige jongen uit Rees (Duitsland) aangehouden. De jongen toonde onzedelijk gedrag op de openbare weg.

De politie kreeg omstreeks 15:20 uur de melding van de schennis. Een getuige zag dat de jongen bezig was zichzelf af te trekken op de noodweg tussen de Bongersstraat en de Veldstraat in Ulft. Hij ging er op een scooter vandoor samen met een paar andere jongens. Dankzij een goed signalement kon de politie na een korte achtervolging de 16-jarige jongen aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

2011159687-1

|     |Eibergen - Auto in weiland, bestuurder aangehouden        |
De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige man uit Diepenheim. De automobilist kwam met zijn auto op de Borculoseweg in een weiland terecht en bleek onder invloed van alcohol. De man raakte hierbij niet gewond.

De politie kreeg omstreeks 01:50 uur de melding. De 50-jarige kwam met zijn auto in een weiland terecht aan de Borculoseweg. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de man in de richting van Eibergen reed. Hij reed de Stokkersweg voorbij en is achteruit gereden om deze weg in te slaan. Hierbij kwam zijn auto in het weiland terecht. De auto kantelde op zijn linkerzijde. Omstanders ontfermden zich over de man en hebben hem uit zijn auto geholpen. De blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij blies een promillage van 1,5 waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

2011159862-1

|     |'s-Heerenberg - Woninginbraak                             |
Op zaterdagavond 12 november is er ingebroken in een woning aan de Elshardt in 's-Heerenberg. Een buurtbewoner zag drie jongens rondom de woning. Mogelijk hebben zij iets met de inbraak te maken. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

De inbraak is 's avonds ontdekt. Er zijn onder meer sleutels weggenomen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Een buurtbewoner zag drie jongens rondom de woning. Zij gingen er in een auto vandoor. Mogelijk hebben deze jongens iets met de inbraak te maken. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900 8844.

2011159830-1

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --