Politie Zeeland


---

1820-2011 Inbraak in woning in Renesse
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Laone in Renesse.
Er werd een raam opengebroken en uit de woning werd, voor zover nu bekend, gereedschap gestolen. Ook een opslagcontainer, die in de tuin staat, werd opengebroken. Daaruit werden sanitaire goederen, waaronder een douchemengkraan meegenomen.

1821-2011 Vrouw bekeurd voor bedelarij, Goes
Een 40-jarige Roemeense vrouw uit Antwerpen is zaterdagochtend in Goes bekeurd wegens bedelarij.
De vrouw zat op een bankje, schuin tegenover een supermarkt op de Oostwal en probeerde de 'Zelfkrant', een soort daklozenkrant, aan de man te brengen. Naast stond een kartonnen doosje waarin een brief lag waarvan later bleek dat het een bedelbrief was. Omdat bedelarij verboden is, kreeg de vrouw een bekeuring van honderd euro. Het verkopen van de krant is wel toegestaan.

1822-2011 Hennepplanten aangetroffen in oude raadhuis in Hoek
Op de zolder van het oude raadhuis op de Molendijk in Hoek werden zondagmiddag 200 onlangs getopte hennepplanten aangetroffen.
De politie kreeg een melding dat bij het, leegstaande, oude raadhuis het water langs de muren naar buiten liep. De toegang tot het pand werd geforceerd. Bij binnenkomst bleek de hal geheel blank te staan. Dit vanwege een uit de kelder lopende brandslag niet meer afgesloten kon worden. Bij nadere inspectie van het pand werden de 200 hennepplanten op de zolder aangetroffen. In verband met elektrocutiegevaar heeft de Delta ter plaatse het water en de elektriciteit, die werd afgetakt voor de meter, afgesloten. De hennepplanten werden vernietigd.

1823-2011 Fietsenkijkuurtje in Zierikzee
Op zaterdag 19 november a.s. wordt op het politiebureau in Zierikzee tussen 10.00 en 11.00 uur weer het halfjaarlijks fietsenkijkuurtje gehouden. U wordt verzocht de achteringang in de Raamstraat te gebruiken.
Gedupeerde eigenaars kunnen komen kijken of hun verdwenen fiets ertussen staat. U wordt verzocht een (passend) fietssleuteltje en/of het proces-verbaal van aangifte mee te nemen.

---- --