Achtste plaats Zampedri, twee negende plaatsen Patrick Huisman Aevitae Bleekemolen Racing sluit Porsche Supercup-seizoen af met top tien-resultaten

Aboe Dhabi (VAE), 13 november 2011 - Aevitae Bleekemolen Racing kwam dit weekeinde in actie tijdens het laatste evenement van het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup op het YAS Marina Circuit in Aboe Dhabi. In de eerste race was Patrick Huisman als negende de best geklasseerde rijder van het team. In de tweede race eindigden de Italiaan Alessandro Zampieri en Huisman respectievelijk als achtste en negende, waarmee beiden het seizoen afsloten met top tien-resultaten. Sebastiaan Bleekemolen behaalde een twaalfde en een 14e plaats, broer Jeroen Bleekemolen was in beide races de beste Nederlander met de zevende positie in race 1 en de vijfde plaats in race 2.

De Porsche Mobil1 Supercup sloot het seizoen af op het moderne YAS Marina Circuit in Aboe Dhabi. Aanvankelijk stond het optreden in de Verenigde Arabische Emiraten niet op het programma, maar de organisatie van Porsche Motorsport voegde de beide wedstrijden op het 5,554 kilometer lange circuit aan de kalender toe, nadat de oorspronkelijk voor de seizoensstart geplande twee races op het circuit van Bahrein vanwege de onrust aldaar geen doorgang konden vinden. Overigens was het niet de eerste keer dat de Porsche Mobil1 Supercup op het YAS Marina Circuit racete: in 2009 raceten de Porsches er samen met de Formule 1 ook al. Ook toen werd het seizoen met twee races in Aboe Dhabi afgesloten.

Een kwalificatie bepalend voor startopstellingen beide races De tijdtraining op vrijdag was bepalend voor de startopstelling van de beide races: voor elke rijder telde de snelste ronde als basis voor de startpositie in de race van zaterdag, de op één na snelste ronde werd gebruikt voor de startopstelling van de race van zondag. "Ik had wel even nodig om het juiste ritme te vinden. Het circuit heeft heel veel 90-graden-bochten die in de tweede versnelling genomen worden, en dat is niet echt mijn favoriete baankarakteristiek", verklaarde Sebastiaan Bleekemolen, die in de startopstelling voor beide races de 16e plaats bezette. Patrick Huisman kwalificeerde zich voor de eerste race als negende en voor de tweede wedstrijd als elfde. Alessandro Zampedri behaalde de startplaatsen 15 en twaalf, terwijl Jeroen Bleekemolen de eerste wedstrijd als zesde en de tweede race als vijfde mocht starten.

Snel einde Zampedri, Huisman en Jeroen Bleekemolen in top 10 Voor Alessandro Zampedri, de Italiaanse coureur van Aevitae Bleekemolen Racing, was de race al in de eerste bocht ten einde, nadat hij door de Spanjaard Isaac Tutumlu Lopez van de baan gereden was. Patrick Huisman reed een keurige wedstrijd, die hij als negende wist af te sluiten na een spannend duel met Kuba Giermaziak in de beginfase. "Daarna kon ik geen aansluiting meer naar voren vinden", aldus de coureur uit Enschede. Sebastiaan Bleekemolen eindigde als twaalfde en was daarmee wel tevreden. "Ik heb een paar mensen kunnen inhalen, de snelheid zat er nu goed in, maar ik stond te ver naar achteren in de startopstelling om goed te kunnen scoren", zei de Haarlemse rijder. Jeroen Bleekemolen kwam als zesde over de eindstreep, nadat hij in de eerste ronden teveel tijd verloren had achter de Duitser Christian Engelhart.

Zampedri en Huisman dicht bij elkaar, Sebastiaan Bleekemolen spectaculair In de tweede race reed Jeroen Bleekemolen nagenoeg de hele wedstrijd op de vierde plaats, maar uiteindelijk liet hij zijn Britse teamgenoot Sean Edwards nog voorbij en zo kwam hij als vijfde over de eindstreep. "Voor Edwards ging het nog om zijn klassering in het kampioenschap", verklaarde de in Monaco wonende Nederlander. Alessandro Zampedri sloot de laatste race van het seizoen als achtste af, nipt gevolgd door Patrick Huisman, die negende werd. Sebastiaan Bleekemolen zorgde voor een spectaculaire actie door eenmaal met zijn Porsche 360 graden in de rondte te gaan, waarna hij de race voortzette. "Voor me reed Christian Menzel, die te langzaam was. Ik wilde hem voorbij, maar was iets te enthousiast", verklaarde Sebastiaan Bleekemolen, die uiteindelijk als 14e geklasseerd werd. "Voor de rest heb ik wel een leuke race gereden, net als gisteren. Ook Alessandro en Patrick hebben het goed gedaan bij de afsluiting van het seizoen."

Contacten leggen voor volgend jaar
Vanavond wordt het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup officieel afgesloten met een party in de open lucht, waarbij de kampioenen worden gehuldigd. "Daar willen we ook alweer contacten leggen voor volgend jaar", kondigt Sebastiaan Bleekemolen aan. "We willen er als team in 2012 in de Supercup in ieder geval weer bij zijn, als het kan met drie tot vier auto's."

Uitslag race Porsche Supercup, Aboe Dhabi, zaterdag 12 november 2011
1. Nick Tandy , 14 ronden in 31:15,317; 2. René Rast, +1.549; 3. Kévin Estre, +6.232; 4. Norbert Siedler, +6.658; 5. Christian Engelhart, op 10.235; 6. Sean Edwards, +10.382; 7. Jeroen Bleekemolen, +10.623; 9. Patrick Huisman, Aevitae Bleekemolen Racing, +17,489; 12. Sebastiaan Bleekemolen, Aevitae Bleekemolen Racing, +31,473

Uitgevallen: Alessandro Zampedri, Aevitae Bleekemolen Racing.

Uitslag race Porsche Supercup, Aboe Dhabi, zondag 13 november 2011
1. René Rast, 14 ronden in 31:16.212 (gem. 134,313 km/u); 2. Kévin Estre, +5.342; 3. Christian Engelhart, +9.921; 4. Sean Edwards, +13.559; 5. Jeroen Bleekemolen, +13.886; 6. Kuba Giermaziak, +23.472; 8. Alessandro Zampedri, Aevitae Bleekemolen Racing, +27.990; 9. Patrick Huisman, Aevitae Bleekemolen Racing, +28.296; 14. Sebastiaan Bleekemolen, Aevitae Bleekemolen Racing, +45.185